Nyhetsdøgnet fredag 29. november

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

RYKKET UT: Nødetatene rykket ut til melding om brann i bygning i Storgata på Finnsnes fredag kveld.  Foto: Stian Jakobsen

nyheter

20.40, Finnsnes: Politi og ambulanse rykker ut etter melding om at en person har blitt påkjørt mens han måket snø. Skadeomfang er ukjent, men den påkjørte er ved bevissthet, opplyser politiet.

20.21, Finnsnes: Melding om brann i bygning i Storgata. Nødetatene rykker ut. Det opplyses at alle er ute, men det er ikke verifisert, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Oppdatert melding klokka 20.43: Det er ikke åpne flammer i leiligheten ved politiets ankomst. Ingen er skadet. Det var mye røyk i leiligheten. Årsak foreløpig ukjent.

17.15, Finnsnes: Troms fylkestrafikk melder at alle hurtigbåter er pr nå innstilt pga værforholdene. Av samme grunn settes det ikke opp buss for båt. Dette gjelder hele fredag ettermiddag og kveld. For lørdag og søndag er det enda usikkert om båter vil gå, opplyser selskapet på Facebook.

13.01, Evenes: Kontrakten om å sikre reservekraft til Evenes flystasjon går til Coromatic Norge, opplyser Forsvarsbygg i en pressemelding. Seks leverandører var prekvalifisert til prosjektet og fire leverte inn tilbud. Kontrakten gikk til Coromatic Norge som holder til på Gjerdrum, litt nord for Oslo. Verdien på kontrakten er på 20,4 millioner kroner inkludert MVA. Oppdraget er å levere komplett reservekraftanlegg som skal forsyne hele flystasjonen.

12.57, Tromsø/Skjervøy: Hurtigbåtturen mellom Tromsø og Skjervøy i kveld kanselleres ifølge Norled i kveld, skriver Fremtid i Nord. Fredag kveld er det meldt sterk vind og kraftige snøbyger, og meteorologene har utstedt et farevarsel. Det er avgangen klokken 18.25 fra Tromsø som blir innstilt, samt avgangen fra Skjervøy klokken 21.25.

12.55, Oslo: Et foreldrepar er siktet for grov kroppskrenkelse etter at de skal ha utsatt sin tre måneder gamle baby for vold. De fremstilles for fengsling fredag ettermiddag, skriver VG. Ifølge VGs opplysninger er paret de samme som ble etterforsket etter at en to måneder gammel jentebaby døde i april 2016.

Denne saken har tidligere blitt henlagt.

11,45: Den profilerte eks-biskopen Gunnar Stålsett må møte i Oslo tingrett 19. desember, tiltalt for å ha benyttet ulovlig arbeidskraft, melder TV 2. Den pensjonerte biskopen (84) har gitt en asylsøker uten lovlig opphold jobb i 14 år. Han har erkjent forholdet. Påtalemyndigheten har bedt om 45 dagers ubetinget fengsel. Til VG har Stålsett uttalt at han tror han vil måtte sone for lovbruddet.

– Ja, det tror jeg. Dette har jeg sett i øynene, og det er en pris jeg må betale for å følge min samvittighet, sa han.

09.50, Tromsø: En av de tiltalte advokatene i den store narkotikasaken i Tromsø er frifunnet, og den andre er dømt til samfunnsstraff. Aktor i saken mener dommen har svakheter og feil, og vil vurdere anke. Det skriver NRK Troms.

07.00, Vefsn: Melding om trafikkulykke med en bil involvert. "Bilen skal ligge på siden. Litt redusert fremkommelighet på stedet", opplyser politiet i Nordland. Klokken 07.18 opplyser politiet at fører fremstår som uskadd, og at det bare er mindre materielle skader på bilen. Bilberging er på tur til stedet.

06.57: Skatteetaten bekrefter overfor NRK at de har funnet 17.500 saker der folk har betalt tilbake Nav-penger uten å få igjen skattepengene de har krav på.

– Vi har avdekket at vi har flere saker der vi må justere skatteberegningen, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Les NTBs omtale av saken her.

06.15, Øverbygd: Onsdag fikk Viltnemda i Målselv melding om en mulig observasjon av mårhund. Observasjonen ble gjort i området Holt i Øverbygd, skriver Nordlys. Les mer her (plusset).

00..52, Nordsjøen: To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet torsdag kveld, melder VG. Det har vært eksplosjon i en flyttbar gassflaske. De to skadde er fraktet med helikopter til henholdsvis Stavanger Universitetssykehus og Haukeland universitetssjukehus. Det sier pressetalsmann Morten Eek i Equinor til VG. Les mer her.

00.11, Middelhavet: Det norskeide skipet Ocean Viking har plukket opp ytterligere 60 mennesker i Middelhavet, opplyser Leger Uten Grenser (MSF). Menneskene ble reddet fra det MSF beskriver som en «meget overfylt trebåt» natt til fredag lokal tid.

– Etter en utfordrende operasjon 60 nautiske mil fra kysten av Libya, er en tre måneder gammel baby og hans tre år gamle bror blant dem som nå er trygt om bord, skriver Leger Uten Grenser på Twitter.