Etablerer Midt-Troms karrieresenter:

– En gladnyhet for hele regionen

Nyskapningen Midt-Troms karrieresenter er etablert med hovedsete på Bardufoss. Dermed setter regionen seg i førersetet når det gjelder utdanning og karriereveiledning, sivilt og militært.

OMFATTENDE: En stor og omfattende jobb er nå kronet med suksess. Midt-Troms karrieresenter etableres med hovedsete på Bardufoss. Fra venstre: Daglig leder i Midt-Troms regionråd, Louis Edvardsen, ordfører i Målselv, Bengt Magne Luneng, prosjektleder Fredrik Hanssen, leder i AOF Nord, Tom Bull og tidligere Målselv-ordfører Nils Foshaug.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

I over et år har Fredrik Hanssen, som før det ble nedlagt var sjef for Fokus (Forsvarets kompetanse- og utdanningssenter), jobbet med å etablere et karriereveiledningssenter i Midt-Troms på oppdrag for Troms fylkeskommune. Nå kan senteret realiseres. Mye takket være at forsvarsdepartementet har sagt ja til å gå inn i prosjektet, i allefall for to år, med en støtte på til sammen tre millioner kroner. Det var den utløsende faktoren for å kunne etablere karrieresenteret.

– Dette er stort

– Dette er stort. Vi har jobba knallhardt for dette, for det har sittet utrolig langt inne. Først når vi løftet det opp på topp politisk nivå i departementet løsnet det, opplyste en begeistret Hanssen på en pressekonferanse på Rustahøgda på fredag.