Skal diskutere regjeringens forslag til kvotesystem

Torsdag og fredag har Fiskebåt Nord sitt årsmøte i Tromsø. Der blir det blant annet debatt om regjeringens forslag til nytt kvotesystem for fiskeflåten.

Kvotedebatt. Regjeringens forslag til nytt kvotesystem blir tema når Fiskebåt Nord avholder sitt årsmøte torsdag og fredag.  Foto: Per Lund

nyheter

- Det er mye innen politikken som skjer som har innvirkning på hvordan fiskeflåten blir i framtiden og hvordan vi kan utøve fisket. Vi prøver derfor å legge opp til en debatt om tema som medlemmene er opptatt av, sier styreleder Marius Ytterstad i Fiskebåt Nord.

I sommer la regjeringen fram sitt forslag til det som skal være et nytt og enklere kvotesystem for fiskeflåten. Behandlingen i Stortinget er nå i gang, og er ventet å avsluttes rundt påsketider.

Til å innlede i debatten om fiskekvotene kommer Ola Honningdal Grytten, professor ved Norges Handelshøgskole, Ole Martin Lund-Andreassen, advokat, Sands og Carina Esaiassen, senior rådgiver i Macom.

- Bredden blant innlederne gjør at vi får belyst problemstillingen på en god måte. For næringsutøverne er det viktig at vi har stabile rammebetingelser som gir forutsigbarhet, sier Ytterstad.

I tillegg til kvotemeldingen har årsmøtet effekter av klimautfordringene på dagsorden i tillegg til vindkraft.

- Det har vært stor motstand mot å etablere vindkraft på land, men det er også utfordringer med å flytte turbinene til havet. Dette ønsker vi å få belyst på årsmøtet, sier Ytterstad.