Personer kan ha gått gjennom isen — aksjonerer med helikopter og dykkere

AKSJON: Det er satt inn store styrker i søket på Skøvatnet.  Foto: Stian Andrè Lund

nyheter

Leteaksjonen er avsluttet, les nederst i saken.

– Vi har en hendelse på Skøvatnet der vi har iverksatt en aksjon og sendt ressurser til stedet. Der er meldinga at det har vært observert folk på skøyter i området med lys og at de nå er borte, og at det i tillegg er observert råk i vannet. Det er bakgrunnen til at vi rykker ut på det, forteller operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms Politidistrikt.

Skøvatnet er en innsjø i kommunene Sørreisa og Dyrøy. Flere ressurser er satt inn i aksjonen.

– Det er luftambulanse fra Harstad og Tromsø og brannvesenet med dykkerbil. Det kommer også dykkere med ambulansehelikopter, forteller Meyer.

UTRYKNING: Ambulanse, brannvesen og politi er på stedet for å bidra i søket. Det er også helikopter i luften.  Foto: Stian Andrè Lund

Innsatsleder på stedet Eirik Nordgård sier til Folkebladet at de foreløpig ikke vet noe mer enn at det er observert lys på vannet som har blitt borte.

Det gjennomføres nå søk ute på isen. På stedet er ambulanse, politi og brannvesen, samt helikopter i lufta.

Folkebladet reporter på stedet forteller i 18:15-tiden at det er funnet spor på isen og at det skal brukes helikopter for å lyse opp området.

SØK: Dykkere gjennomfører søk i vannet.  Foto: Stian Andrè Lund

Klokka 18:47 melder Troms Politidistrikt på Twitter at dykkere driver søk i området, man at det så langt ikke er gjort funn. Brannvesenet gjennomfører fremdeles søk på isen.

LYS: Redningsmannskapene forsøker å lyse opp vannet så godt som mulig for å gjøre letearbeidet enklere.  Foto: Stian Andrè Lund

Innsatsleder Nordgård oppfordrer folk som har vært på isen i løpet av dagen til å ta kontakt med politiet.

Klokka 20:31 opplyste politiet at leteaksjonen avsluttes.

– Søk er gjennomført i aktuelt område uten funn som tilsier at noen kan ha gått igjennom isen. Politiet har fått informasjon om to utenlandske personer som gikk på skøyter i området forut for hendelsen. De hadde forlatt i bil, skriver politiet på Twitter.