Torsken-rådmannen anviste lønn til sin egen sønn — rapport konkluderer med brudd på habilitetsreglene

– Jeg legger meg langflat, sier rådmann Lena Hansson i Torsken kommune.

TURISTINFORMASJON: I 2017 etablerte rådmannens sønn en turistinformasjon i Gryllefjord. Året etter ble han ansatt som turistvert. Nå konstaterer KomRev Nord at rådmannen har brutt habilitetsreglene og Torsken kommunes etiske reglement, samt at Torsken kommune har brutt flere vernebestemmelser i arbeidsmiljøloven og hovedtariffavtalen.  Foto: Torsken kommune

Jeg legger meg langflat.

Lena Hansson
nyheter

Det er KomRev Nord som i en rapport slår fast at rådmannen i Torsken, Lena Hansson, har brutt både habilitetsreglene og kommunens etiske reglement. Bakgrunnen er at anvisning av lønn til sønnen i årene 2017 og 2018 ved ett tilfelle ble foretatt av henne selv, og ved åtte andre tilfeller av offentlige tjenestemenn underordnet rådmannen. Ved de åtte tilfellene slo reglene om avledet habilitet inn.

Til Folkebladet forteller Hansson at habilitetsproblematikken oppstod i kampens hete.