Ankom Gryllefjord med post, varer og utstyr

Torsdag kveld kom supply-båten «Strilborg» til Gryllefjord, etter å ha vært innom Finnsnes havn for å hente med seg nærmere 70 paller med varer og post.

LEVERANSE: Supply-båten «Strilborg» på plass i Gryllefjord torsdag kveld etter å ha vær innom Finnsnes havn for å hente med seg nærmere 70 paller med varer og post. Dermed ble bygdene på Senja, som er isolerte etter at ras ødela omlag 50 meter vei ved Lesbervatnet, sikret tilgang av matvarer og utstyr.   Foto: Kristoffer Jensen

nyheter

Dermed ble bygdene på Senja, som er isolerte etter at ras ødela omlag 50 meter vei ved Lesbervatnet, sikret tilgang av matvarer og utstyr.


Jobber døgnet rundt for å fikse veien

Det jobbes dag og natt for å få fylkesveien forbi rasstedet på fylkesvei 86 klar for trafikk til mandag morgen.


– Et oppdrag som dette har vi aldri hatt tidligere. Utfordringen er å få frukt og grønt, samt farsdagsblomster, fram uten at det blir ødelagt så kaldt som det er nå — rundt ti minusgrader. Men vi har sånn halvveis bestemt oss for å forsøke å ta disse tingene som ikke tåler kulden så godt innomhus, slik at det berger seg. Resten blir stående ute på dekk, sa skipper Stein Are Ingebrigtsen på «Strilborg» før avreise.