Nyhetsdøgnet torsdag 7. november

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt. nyheter.

  Foto: Stian André Lund

nyheter

Troms

14.15, Lesbervatnbet i Berg: Det jobbes iherdig med å få veiforbindelse til Gryllefjord og Torsken. Torsdag ble en vellykket sprengladning fyrt av for å fylle hulllet etter raset mandag. Les mer her

12.35, Kvæfjord: En bil har kjørt av veien ved Rudda. Det har ikk oppstått personskade, og det ventes på bilberging.

11.43, Harstad: En buss har kjørt på en elg i Kilbotn. Dyret tok seg ut i terrenget. Det oppsto ingen personskade. Viltnemda er orientert og vil søke etter dyret, opplyser Troms politidistrikt.

09.22, Bardufoss: Det meldes om pipebrann på Bardufoss. Brannvesen og politi er på stedet, opplyser Troms politidistrikt. Brannvesenet har kontroll på stedet, og det har ikke oppstått noen personskade.

04.45, Gratangen: Brann i ubebodd hus. Nødetatene er på stedet og driver slukking. Ikke meldt om personskader. Ikke behov for evakuering av naboer. Oppdatert kl. 5.10: Huset brenner ned til grunnen. Politiet oppretter rutinemessig undersøkelsessak

02.19, Finnsnes: Politiet har nå avholdt fartskontroll på Gisundbrua, i 50-sonen. Det ble utstedet to forenklede forelegg. Høyeste fart ble målt til 73 kilometer i timen.

Norge

07.26, Oslo: Kjedekollisjon på en påkjøringsrampe fra Riksvei 159 ved Karihaugen, med muligens fem involverte. – Det er ingen alvorlige skader. Partene har kjørt til Ikea Furuset for å fylle ut skademelding. Har vært lav hastighet. Og det er en bil som har blitt berget fra stedet. Veien er åpen på stedet, operasjonsleder Sven Christian Lie.– På denne ulykken har vi ikke fått melding om at det er glatt, men på en annen bilulykke (E16 ved Sollihøgda) der er det meldt om at det er glatt. Der har vi varslet videre om at det må strøs. sier han.

04.32, Bergen: Et godstog sporet natt til torsdag av i en liten tunnel inne på området til Bergen stasjon, og to av containerne om bord har veltet av toget. – Vi har ikke fått meldinger om at noen har kommet til skade, men strømmen er tatt i forbindelse med arbeid og opprydning på stedet, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Tatjana Knappen til VG.

04.02, Larvik: En mann i 20-årene er etter det politiet beskriver som intens etterforskning på stedet pågrepet og siktet for å ha satt fyr på en container og flere søppelkasser i Larvik natt til torsdag.

Verden

01.26, England: Engelsk politi stanset onsdag kveld en lastebil med 15 personer. Én er overført til sykehus, mens de andre er tatt hånd om av politiet. Politiet fikk melding om mistenkelig aktivitet knyttet til lastebilen like før 21.30 onsdag kveld, opplyser politiet i Wiltshire i en pressemelding sent onsdag kveld, skriver NTB. En mann i 50-årene er pågrepet for å ha deltatt i å smugle personer ulovlig inn i landet.