– Det blir ikke noe mer snø med det første

Onsdag morgen var den offisielle snødybden i Tromsø på 70 centimeter. Nå varsler meteorologene en snøpause som trolig varer ut uka.

KULDE: Resten av uka vil bli prega av oppholdsvær med sol og iskalde temperaturer. Bildet er fra Grasmyr torsdag morgen, hvor det var 15 minusgrader.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Det betyr at snødybden nok også synker sammen i løpet av de neste dagene, og at de som har slitt med å komme seg à jour med måkingen får noen dager på å lage en slagplan.

– Det blir ikke noe mer snø med det første. Kanskje litt helt på slutten av helga og starten av neste uke. Det ser heller ikke ut til å bli store mengder da, bare et lite påfyll, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyen ved Vervarslinga for Nord-Norge til iTromsø.

Sjekk alltid oppdatert lokalvær her

Kaldt

Samtidig er kulda i anmarsj. Torsdag morgen ble det flere steder i Midt-Troms målt ned mot 20 minusgrader.

– Det blir ikke sprengkulde, men kaldt blir det. Lokale steder, som for eksempel deler av Tromsdalen, kan nok oppleve ned til 17 minus. Det vil være rolige vindforhold og sol, men solen varmer ikke, sier Bøyen.

Unormalt rolige forhold

Bøyen beskriver været ut uka som unormalt rolig.

– I begynnelsen av november er det vanligvis mye vind og urolig værforhold, men det ser ganske stabilt og fint ut nå med oppholdsvær selv om det blir kaldt, sier Bøyen.

Snøen ser ut til å ha etablert vinteren godt i Midt-Troms. Ved målestasjonen på Bardufoss er det nå over 30 centimeter snø, og det er uvanlig så tidlig i november.