Nyhetsdøgnet søndag 20. oktober

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

MØTEULYKKE: Møteulykka skjedde cirka 200 meter fra brua over Straumen i retning Finnsæter og Hamn.  Foto: Privat

nyheter

Troms

20.45, Dyrøy, Steinjorda, FV84: Politiet melder om et trafikkuhell der en personbil har kjørt av veien. To personer i bilen, begge er sjekket av ambulansepersonell på stedet, opplyser politiet.

12.57, Olderdalen: Noen km nord for Olderdalen på E6 har et kjøretøy kjørt av vegen. Uvisst om skadet. Nødetatene er på tur til stedet. Oppdateres, melder Troms politidistrikt på twitter.

12.17, Berg: Melding om trafikkulykke mellom to kjøretøy på FV 86 (Hamn-veien). Nødetatene er på tur til stedet. Det opplyses om personskade, men uklart om antall skadde og alvorlighetsgrad.

Oppdatert melding kl. 12.32: Ambulanse er nå på stedet. Fem personer involvert. En skadd person opplyses å være delvis fastklemt. Møteulykke. Brannvesenet og politi er snart på stedet. Vegen er sperret. Oppdateres, skriver politiet på twitter.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt opplyser til Folkebladet.no at trafikkulykka har skjedd cirka 200 meter fra Straumen-brua i retning Hamn.

– Er det ei alvorlig ulykke?

– Så lenge det er personskade, så er den klassifisert som alvorlig, uten at vi vet hvor alvorlig, sier Thomassen.

Brannvesen og ambulanse var de første til å komme fram til ulykkesstedet. Politiet ankom mens Folkebladet snakket med Thomassen, rundt klokka 12.55.

- Under utrykning til ulykka kom vi også over ei anna ulykke på Svanelvsdalveien mellom Store Svanvatn og Straumsbotn. Det var en bil som hadde kjørt i autovernet. Vi fikk sjekket ut at de som var i bilen var uskadd før vi kjørte videre, sier Karl Erik Thomassen.

Oppdatert melding kl. 14.11: Fører av det ene kjøretøyet blir fraktet med luftambulanse til Tromsø. Et barn fraktes med ambulanse til Tromsø. To personer fraktes til legevakt på Finnsnes for sjekk. Fører av det andre kjøretøyet får førerkort beslaglagt. Vegen er åpen for trafikk.


To til sykehus og to til legevakt etter møteulykke

Føreren av det ene kjøretøyet ble flydd med luftambulanse til Tromsø, mens et barn ble fraktet med ambulanse til Tromsø etter møteulykken på FV86 mellom Straumen bru og Finnsæter søndag.


10.43, Harstad: Politiet ble tilkalt til en adresse i sentrum på grunn av en voldshendelse. En person kjørt til sykehus for behandling, opplyser politiet. Omstendighetene er noe uklare, men politiet oppretter sak og jobber med å få klarhet i hendelsen. Det skal ikke være relasjon mellom partene.

10.11, Tromsø: Ett av byens hoteller meldte til politiet om en ubuden gjest som var beruset og til sjenanse for de ansatte. Politiet har vært på stedet og mannen er bortvist fra hotellet.

07.28, Tromsø: Nødetatene rykker ut til en restaurant i sentrum etter melding om mulig brann. Situasjonen er uavklart. Oppdateres.

Oppdatert melding kl. 07.59: Brann og politi er på stedet. Brannvesenet har tatt seg inn og har kontroll. Det hadde tatt fyr i stearinlys-pynt og en pute. Ingen ansatte var på stedet, men bedriften er nå varslet. Politiet oppretter sak og etterforsker hendelsen.

04.30, Storslett: Beruset mann anmeldes for ordensforstyrrelse av politiet samt for å ha fremsatt trusler mot en dørvakt ved et utested.

04.27, Tromsø: Beruset mann funnet sovende av politiet i sentrum. Innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Ikke i stand til å ta vare på seg selv, ifølge politiet.

02.39, Tromsø: Mann pågrepet av politiet i sentrum etter voldshendelse. Fornærmede ivaretas av helsevesenet. Hun var bevisstløs etter hendelsen men kom til bevissthet og ble hentet av ambulanse. Politiet opplyser at de jobber med avhør av vitner på stedet. Sak vil bli opprettet.

02.02, Tromsø: Beruset kvinne innbrakt fra sentrum. Var ikke i stand til å ta vare på seg selv, opplyser politiet. Innsatt i drukkenskapsarresten.

00.13, Sommarøy: En bilfører anmeldes for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand etter å ha blitt stanset i kontroll av Utrykningspolitiet.

Finnmark

05.05, Alta: Politiet har vært på Industrihøyden i forbindelse med brannen i bilene på Falck sin oppstillingsplass. Politiet undersøker saken og om bilen kan være påtent.

04.30, Alta: Politiet har vært på tre forskjellige adresser og stanset private fester som har vært til sjenanse for naboer.

03.15, Porsanger: Politiet har bortvist en beruset mann utenfor et utested i Lakselv. Vedkommende laget bråk på stedet. Bedt om å ta føttene fatt på hjemveien, opplyser politiet på twitter.

03.05, Kirkenes: Politiet stoppet en bil med sotede ruter. Fører har ifølge politiet fått pålegg tidligere om å fjerne filmen fra rutene. Dette har han ikke etterkommet. Saken anmeldes.

03.00, Hammerfest: En beruset mann i 20-årene satt i arrest grunnet hans oppførsel på utested, opplyser politiet. Utagerende overfor vakter på stedet. Sak opprettes overfor vedkommende.

03.00, Alta: To tilfeller av personer som forsøkte å komme seg inn på utested med falsk ID-kort. I begge tilfellene ble ID-kortet beslaglagt av vaktene og overlevert politiet. Politiet oppretter sak i begge tilfellene.

02.25, Hammerfest: En beruset mann i 20-årene bortvist fra sentrum grunnet beruselse. – Bedt om å ta beina fatt og finne veien hjem, skriver politiet på twitter.

02.15, Kirkenes: To berusede menn i 20-årene var ifølge politiet i krangel utenfor et utested. Den ene person etterkom pålegget som ble gitt av politiet om å gå hjem. Den andre var utagerende overfor patruljen. Tatt med til stasjonen og satt i arrest. Sak opprettes.

02.00, Hammerfest: En gutt, 16 år, anmeldes for å ha oppgitt falsk personalia til politiet. Vedkommende forsøkte å komme seg inn på utested i Hammerfest. Bortvist fra sentrum og anmeldes av politiet.

01.30, Hammefest: To menn kjørt til bope av politiet. – Begge hadde inntatt for meget alkohol på byen slik at føttene ikke lystret dem, skriver politiet på twitter. Mennene var i 30-årene.

00.30, Lebesby: En fører av personbil, mann, utlending, stoppet av politiet i Skjånes. Blåste positivt i alkometeret. Tatt med til blodprøvetaking i Kjøllefjord. Sak opprettes, opplyser politiet.

00.30, Alta: Personbil kjørte ut av veien i sentrum. Fører, gutt 18 år, anmeldes etter Veitrafikkloven § 3. Fører sendt til helsesjekk. Lettere skadd. Bilbergning tauer opp kjøretøyet. Sak opprettes.

00.15, Alta: En UTV stanset i Alta. Fører tilsnakket av politiet grunnet kjøringen hans i sentrum. Fører, gutt, i tenårene.

23.00, Tana: Politiet opplyser at de har vært på et jorde og påtalt overfor en bonde da vedkommende spredde sin møkk etter mørkets frembrudd. Dette begrunner politiet med at jorda er frossen nå slik at møkka kan renne ut i Tanavassdraget. Sak opprettes.

Nordland

07.39, Bodø sentrum, småbåthavna: Politiet rykket ut etter melding om en gjest i en båt som nektet å forlate. Gjesten skal ha slått til en annen gjest, samt kommet med trusler til de som var til stedet. Mannen ble pågrepet av politiet.

02.26, Bodø sentrum: Politiet har påtruffet en godt beruset person i sentrum som tidligere har fått pålegg om å holde seg borte fra sentrum. Innbringes til arresten.

01.50, Bodø sentrum: En person er pågrepet av politiet etter et slagsmål som startet utenfor et utested i sentrum. Slagsmålet fortsatte videre inne på et hotell i byen. En person kjørt til legevakta for sjekk.

01.10, Narvik sentrum: Politiet fikk melding om en utagerende gjest på et utested. En person fjernet fra stedet av patruljen.

00.15, Bodø sentrum: Politipatruljen har innbrakt en person til arresten. Han skal ha slått til en annen person på et privat arrangement inne på et hotell i sentrum.

Landet

05.03, Bærum: En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter en trafikkulykke på E18 ved Høyer i Bærum tidlig søndag morgen. Les mer her.

02.05, Oslo: En mann i 20-årene ble natt til søndag slått og sparket flere ganger i hodet av en ungdomsgjeng. Politiet anser det som uprovosert vold. Mer om saken her.

00.47, Oslo: Rundt 20 unge menn var natt til søndag involvert i et masseslagsmål på Youngstorget i Oslo. Seks personer er pågrepet. Les mer her.

00.30, Oslo: En mann i 40-årene ble natt til søndag angrepet av en gjeng med ungdommer i en heis på Romsås senter i Oslo. Mannen behandles på sykehus. Les mer her.