Mislykket jakt hele dagen — så banket elgen på

Jaktlaget hadde gått hele dagen på jakt, men ikke sett snurten av en elg på skyteavstand. Vel hjemme i kveldinga etter endt økt banket elgen like godt på vinduet til jegeren.

ELGEN BANKA PÅ: Leif Skjellhaug i Skøelv fikk seg litt av en overraskelse lørdag kveld. Denne oksekalven sto og banket på vinduet hans da han kom hjem etter en hel dags resultatløs jakt.  Foto: Leif Skjellhaug/privat

nyheter

Han trodde knapt sine egne øyne, elgjeger Leif Skjellhaug i Skøelv. Jaktlaget hans hadde jakta hele lørdagen, men elgene dem så var langt utenfor skuddhold. Det begynte å bli mørkt og jaktlaget avslutta jakta og dro hver til sitt.

Vel hjemme i Lyshaugveien, før han rakk å kle av seg jaktklærne og før han rakk å slå på lyset, hørte Skjellhaug at det banket på vinduet.

Til sin store overraskelse så han et stort elghode klint inn i vinduet.

Søkkforspælt

– Jeg ble jo søkkforspælt. Jeg har aldri i mitt liv sett noe lignende, sier Skjellhaug.

Tross overraskelsen hadde Skjellhaug åndsnærværelse nok til å plukke fram mobilen å ta bilder, og som han ser, det er ikke vanskelig å se hva som sto utenfor stuevinduet.

– Jeg hørte helt tydelig at han sto og banket på vinduet med snuten. Det skjedde først på det ene og like etterpå på et annet vindu, sier Skjellhaug.

– Hadde jeg sittet i fred og ro og sett på TV og opplevd dette hadde jeg antakelig svimet av, ler Skjellhaug.

Speilbildet?

Skjellhaug tror årsaken til den temmelig uvanlig hendelsen var at det var skumring ute og ingen lys på inne i huset.

– Jeg tror elgen så speilbildet av seg selv, sier Skjellhaug.

Det viste seg etter hvert at det var en voksen ku med to kalver, en oksekalv og en kukalv som stor utenfor vinduene hans. Det var oksekalven som banka på.

– Jeg tenkte først da jeg så dem at jeg ikke skulle skremme dem bort slik at vi fikk tak i dem neste dag. Vi manglet nemlig en kukalv på kvota, sier Skjellhaug.

Og det kostet ikke Skjellhaug mange kreftene dagen etter å finne igjen de tre elgene, og snart var elgkalven skutt.

– En pussig historien som ingen her i området har hørt maken til før, sier Skjellhaug.