Nyhetsdøgnet torsdag 10. oktober

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

Troms

14.28, Rossfjordstraumen: Politiet frigir i samråd med pårørende navnet på personen som ble funnet omkommet etter husbrannen i Rossfjord lørdag. Det var den 94 år gamle Charlotte Albertine Skavås som ble funnet død i boligen. Les mer her

13.13, Grytøya: Politiet har fått melding om at tre kvinner har problemer på fjellet Nona. De er uskadd, men trenger hjelp for å komme seg ned. Det er en god del snø (cirka 40-50 centimeter) og bratt. Luftambulanse og redningsmannskaper på bakken er på tur til stedet, opplyser Troms politidistrikt.

Oppdatert kl. 16.22: Helikopter ha landet på toppen av Nona og satt av personell fra alpin redningsgruppe, som har tatt seg bort til kvinnene og hjelper dem nå opp til helikopteret, opplyser politiet på Twitter.

09.55, Vengsøya: Torsdag morgen ble navnet på personen som ble funnet omkommet på Vengsøya for en uke siden frigitt. Det var britiske Roger Brian Hart (55) som ble funnet død. Navnet til avdøde frigjøres i samråd med avdødes pårørende. I en pressemelding skriver politiet at 55-årige Roger Brian Hart var fisker og oppholdt seg på Vengsøya i forbindelse med arbeid. Hart ble funnet død i en leilighet i tilknytning til fiskebruket på Vengsøya torsdag 3. oktober. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

01.57, Tromsø: En person anmeldes av politiet for urinering på offentlig sted etter å ha blitt tatt på fersk gjerning utenfor et utested i sentrum.

Nordland

02.22, Bodø: Ved kontroll av bil, fattet politiet mistanke om ruskjøring. Føreren, en mann i 40-årene, blåste til godt over lovlig verdi, opplyser politiet. – Bevissikring foretatt. Anmeldes og får førerkort beslaglagt, oppsummerer politiet.

Landet

01.00, Vestby: En mann i 30-årene er alvorlig skadd i en bilulykke etter at han kjørte i grøfta på E6 i Vestby i Akershus. Mannen er kjørt med ambulanse til Kalnes sykehus etter ulykken natt til torsdag. Politiet har mistanke om promillekjøring. – Alt tyder på at det kun var en person i bilen, og personen er betegnet som alvorlig skadd, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til VG, ifølge NTB.

Utlandet

19.10, Storuman, Sverige: En nordmann mistet onsdag kveld livet i en trafikkulykke på E12 i Storuman i Sverige. Totalt var det fem nordmenn i bilen. To av dem er fløyet til sykehus. Les mer her.