Flere nye deltakere med i matfestivalen «Spis for en hundrings»

– Håper folk får øynene opp for de lokale spisestedene

Av 20 spisesteder er syv av de ny i årets minifestival, i tillegg til at flere er å finne utenfor sentrum.

NY: Bardufosstun er med for første gang på festivalen og håper at flere blir kjent med deres konsept. Her ved daglig leder Linda Nordgård Holmebukt. Foto: Jan Erik Bergstad 

MED: Også Vinbanken på Setermoen er ny på festivalen i år. Anja Renee Vedal endrer åpnginstidene i festivaluka. Foto: Privat 

DISTRIKT: Syv spisesteder ligger utenfor sentrum. Blant annet Skagi på Skaland er med på festivalen. Foto: Sarah Hansen 

nyheter

Anja Renee Vedal fra Vinbanken på Setermoen er en av nykommerne på festivalen. Hun håper festivalen bidrar til at folk får øynene opp for de lokale spisestedene.

– Jeg håper folk kan ta seg en langtur for eksempel på yttersia av Senja for å spise for en hundrelapp. Dette vil være med på å få opp en bærekraftig og inkluderende bedrift. For å være helt ærlig er det litt kjedelig å gå ut å spise bare en enkel sandwitch med ost og skinke. Jeg tror festivalen hjelper mot «dørstokkmila» ved å få folk til å dra ut å prøve ulik mat og besøker sine lokale spisesteder under festivalen. Det mener jeg gjør at festivalen er veldig så bra, sier Vedal til Folkebladet.

Konsept

Vinbanken har hatt åpent lunsjtider, men på kveldstid hatt hovedfokus på ost, skinker og fingermat enkelte dager. I tillegg leverer de mat til møter og andre sammenkomster. I festivaluken forlenger de åpningstidene.

– Ved å være med på festivalen så jeg en gylden mulighet til å ha åpent hele denne uken på dagtid. Vi har forsøkt å ha andre faste åpningstider, men har ikke fått tidene til å fungere, sier Vedal.

Hun kjente til konseptet også før bedriften hennes ble med i festivalen.

– Jeg har benyttet meg av festivalen privat tidligere og synes det er et godt konsept. Jeg liker å lage mat og ville at Vinbanken skulle være med på spis for en hundrings i år også får å kunne synliggjøre at vi eksisterer. Jeg håper vi kan være med på å få folk ut for å spise, sier Vedal

– Hvordan er forventningene til uken?

– Jeg tror og håper at det kommer flere innom oss denne uken. I tillegg håper jeg at folk ser at de kan bruke lokale spisesteder samtidig som de gjerne også komme seg over kommunegrensen, teste ut forskjellig mat og spisesteder. På den måten være med på å synliggjøre alle spisestedene i Midt-Troms, sier Vedal.

Det at flere steder utenfor Finnsnes og gjerne ut i distriktene er med på festivalen ser Vedal på som bare positivt.

– Jeg håper folk kan ta seg en langtur for eksempel på yttersia av Senja for å spise for en hundrelapp. Dette vil være med på å få opp en bærekraftig og inkluderende bedrift. For å være helt ærlig er det litt kjedelig å gå ut å spise bare en enkel sandwitch med ost og skinke og jeg tror festivalen hjelper mot dørstokkmila som får folk til å prøve ulik mat, spisesteder og benytte seg av de lokale stedene. Det mener jeg gjør at festivalen er veldig bra, avslutter hun.

Ny

Også Bardufosstun er en av de nye spisestedene som er med i år.

– Jeg har fulgt konseptet på Facebook og i år diskuterte vi og fant ut at det var en fin anledning til å promotere oss. Ønsket er å kanskje åpne dørene for nye kunder, enn de som vanligvis besøker oss, sier Linda Nordgård Holmebukt, daglig leder på Bardufosstun til Folkebladet.

De har ikke satt seg noen konkret mål om hvor mange de håper kommer for å spise hos de, men håper flere for øynene opp for spisestedet.

– Kanskje ikke alle vet vi serverer lunsj og middag hver dag, så vi håper at dette når ut til alle. Ved å være med på festivalen når vi jo ut til flere både på sosiale medier og på andre måter, sier Holmebukt.

Søndagsmiddagen har etablert seg som et populær tilbud, men nå ønsker de å få flere gjester i ukedagene.

– De som spiser hos oss er gjerne folk som bor nært oss, eller arbeidere som er i nærheten og trenger middagsmat. Vi ser at vi har mer kapasitet og tar derfor gjerne imot noen nye gjester, sier hun.

Også hun ser det som positivt at flere av spisestedene ligger i distriktene eller utenfor sentrum.

– Ved å være med kan man rette seg mot et større marked. De som er ligger sentralt på Finnsnes – vet «alle» om, ettersom folk gjerne kjører forbi eller går forbi spisestedet. Ved å være med på festivalen kan man bevistgjøre at det også er spisesteder utenfor sentrum, avslutter Holmebukt.