Nyhetsdøgnet onsdag 9. oktober

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

nyheter

Troms

11.52, Bardu: Politiet har fått inn melding om utforkjøring på E6 nær Mobakken. Omstendigheter foreløpig ukjent. Nødetatene er på tur til stedet, opplyser Troms politidistrikt like før klokken 12.

Oppdatert melding klokka 13.01: To personer i ett kjøretøy hadde kjørt av vegen. De ble sjekket av helsepersonell og ansett som uskadet. Fører anmeldes blant annet for kjøring uten gyldig førerkort, kjøring i ruspåvirka tilstand og besittelse av narkotika. Passasjer anmeldes for brudd på narkotikalovgivningen.

09.18, Rossfjordstraumen: Politiet starter i dag onsdag etterforskning av brannen som skjedde i Rossfjordstraumen lørdag. En kvinne ble funnet død i huset. Hun er ikke formelt identifisert ennå, men politioverbetjent Bjørn Georg Pedersen sier til NRK Troms at politiet antar at det er 94-åringen som bodde i huset. Både eksperter på strøm og kriminalteknikere skal undersøke brannstedet i dag, ifølge NRK Troms.

09.09, Tromsø: Politiet har avholdt trafikkontroll ved Kattfjord skole. Syv bilførere ble kontrollert for promille og dokumenter, ingen overtredelser registrert, melder politiet.

04.59, Tromsø: Politiet har vært på en adresse på Tomasjordnes etter at naboer klaget på høy musikk og støy. Ei kvinne i 40-årene fikk pålegg om å roe ned på festlighetene og holde det stilt frem til klokka 12.00. Patruljen fikk inntrykk av at dette skulle etterkommes, opplyser Troms politidistrikt på sin logg på twitter.

02.07, Tromsø: Mann i 40-årene og kvinne i 30-årene anmeldes for tyveri av sykkel i Tromsø sentrum. De ble påtruffet av en politipatrulje som fattet mistanke om deres aktiviteter. Eier av sykkelen forsøkt oppringt, men svarte ikke i natt. – Sak opprettes og eieren kontaktes på dagtid, opplyser politiet.

00.19, Tromsø: Mann i 50-årene innbrakt av politiet fra flyplassen og satt i drukkenskapsarrest. Ble i løpet av tirsdagen nektet å gå ombord på to flyavganger grunnet beruselse.

Nordland

05.56, Bø, Vesterålen: Politiet har vært på en adresse i Bø i forbindelse med skadeverk og ordensforstyrrelse på privat eiendom. Da politiet kom til stedet ble en politibetjent slått i ansiktet. Kvinne i slutten av tenårene pågrepet og innsatt arrest. Anmeldes og avhøres, melder politiet i Nordland.

Landet

00.15, Tysnes, Hordaland: Brannvesenet har slukket den kraftige brannen som brøt ut i en enebolig på Tysnes i Hordaland. Politiet frykter at en savnet beboer er i huset. Mer om saken her.

23.00, Oslo: Brannvesenet har slukket branner i to biler på Rødtvet i Oslo. Politiet mistenker at brannene er påsatt. Les mer her.

Utlandet

00.10, Nord-Syria: Tyrkia har sendt flere forsterkninger til den syriske grensen og vil ifølge Erdogans talsmann krysse grensen innen kort tid. Mer om saken her.

04.56, Quito, Ecuador: Ecuadors president Lenín Moreno har innført et nattlig portforbud i «strategiske områder» etter at demonstranter stormet nasjonalforsamlingen tirsdag. Les mer her.