Nye Senja kniver om å være størst på torsk

Sammenslåinga av kommunene Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy til storkommunen Senja gjør at Øksnes kommune ikke lengre med rette kan kalle seg Norges torskekommune nr. 1.

STOR PÅ TORSK: Sammenslåingen av Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy til Senja kommune sender den nye kommunen rett i teten som en av landets største torskekommuner. Dette bildet er fra Brødr. Karlsen på Husøy.  Foto: Ronny Trælvik

nyheter

– I to av de tre siste årene ville Senja vært størst når de gjelder fersk torsk, dersom de fire hadde vært én kommune, sier Gunnar Johnsen, rådgiver og statistikkmester i Norges Råfisklag til Kyst og Fjord (bak betalingsmur).

Tre store torskekommuner har knivet om førsteplassen de siste årene. Fra nyttår er de fire: Båtsfjord, Måsøy, Øksnes – og Senja.