Jakthunden Simba kom til rette etter å ha vært savnet i nesten 11 døgn

Christian Fredheim hadde begynt å komme til den tunge erkjennelsen om at jaktkompisen kanskje ikke kom til å bli funnet. Så fikk han en tekstmelding.

SIMBA GANGER TO: Det var Oscar Sekkelsten og Fredrik Lutro Pettersen som fant Simba (t.h) etter at han hadde vært savnet i Dividalen i nesten 11 dager. Tilfeldigvis heter den andre hunden på bildet også Simba. Alle foto: Privat  Foto: Privat

Det er ganske utrolig at to, for meg helt fremmede personer, velger å gjøre en slik innsats — det er bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet.

Christian Fredheim
nyheter

Christian Fredheim stod i garasjen tirsdag kveld og la om til vinterdekk på bilen da meldingen tikket inn. Fra et ukjent nummer fikk han beskjeden om at elghunden Simba, som ble borte i forbindelse med jakt i Dividalen for nesten to uker siden, var funnet i god behold.

– Det ble ellevill jubel. Samtidig våget jeg ikke å slippe jubelen helt løs heller, for i løpet av tida han har vært borte har jeg fått mange telefoner fra folk som har trodd at de har sett min hund, forteller Fredheim.