Hurtigbåten: Regn med forsinkelser

Troms fylkestrafikk har satt inn MS Mårøy som reservebåt på hurtigbåtruta Tromsø-Finnsnes-Harstad fra onsdag 9. oktober.

RESERVEBÅT: Troms fylkestrafikk setter inn MS Mårøy som reservebåt på ruta Tromsø-Finnsnes-Harstad fra onsdag.  Foto: Rikke Lange, iTromsø

HURTIGBÅT: På grunn av tekniske problemer har hurtigbåten Fløyfjell vært alene om å trafikkere ruta Tromsø-Finnsnes-Harstad. Fra onsdag er MS Mårøy satt inn som reservebåt.  Foto: Preben Olsen

nyheter

På si Facebook-side opplyser Troms fylkestrafikk at MS Mårøy går inn som Tromsø-båt, og følger rutetabellen som starter klokka 07.00 i Tromsø om morgenen onsdag 9. oktober.

MS Fløyfjell starter i Harstad klokka 07.00.

– Båtene følger normal rutetabell. Men fordi Mårøy har litt lavere fart, vil det bli en forsinkelse på inntil cirka 35 minutter ved ankomst i motsatt ende, opplyser Troms fylkestrafikk.

– Torsdag og fredag vil det derfor bli forsinkelser på avgangstiden klokka 16.15 fra Tromsø og 19.30 fra Harstad — som skyldes at reservebåten har litt seinere ankomst enn normalt - før den snur og returnerer, skriver Troms fylkestrafikk på sin Facebook-side.

Tar færre passasjerer

Det opplyses videre at MS Mårøy ikke har optimale forhold for de som er avhengig av rullestol, samt det er plass til 142 passasjerer — i motsetning til 250 passasjerer på «Fjell-båtene».

MS Mårøy har dessverre ikke installert sanntidssystem, slik at skjermer på terminaler og info i reiseplanlegger ikke oppdateres med forsinkelsen.

– Møt derfor opp til normal avgangstid, oppfordrer Troms fylkestrafikk til de reisende.

På grunn av teknisk feil på de andre to båtene har hurtigbåten Fløyfjell de første dagene av denne uka vært alene om å trafikkere hurtigbåtruta Tromsø-Finnsnes-Harstad.