Blandede følelser for ordføreren om FMR og redningshelikopter

Den nye Målselv-ordføreren, Bengt Magne Luneng (Sp), har blandede følelser når det gjelder forsvarssjefens fagmilitære råd (FMR) og lokaliseringen av et redningshelikopter i Troms.

BRAKDEBUT: Nyvalgt Målselv-ordfører Bengt Magne Luneng (Sp) (til venstre) har fått en pangstart med både statsbudsjett og forsvarssjefens fagmilitære råd med en dags mellomrom, en knapp uke etter at han tiltrådte sitt ordførerverv. Luneng mottok begge deler med blandede følelser. Fornøyd med utsiktene for Hæren, hvis Stortinget går inn for forsvarssjefens ønske, men langt fra fornøyd med lokaliseringen av redningshelikopteret i Troms.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Luneng fikk en rivstart på sin ordførergjerning med både statsbudsjett og forsvarssjefens fagmilitære råd rett i fanget med en dags mellomrom. Disse to tunge og komplekse sakene får fram blandede følelser i ordføreren.

– Jeg er fornøyd med FMR for hærens sin del. Skal vi ha et troverdig forsvar i dette landet må vi gå for det alternativet forsvarssjefen vil ha. I dag har vi en brigade, der en av bataljonene legges i møllpose. Det eneste fornuftige er å styrke Hæren. Derfor støtter jeg forsvarssjefens alternativ A. Senterpartiet har vært tydelige på at Hæren må styrkes, nye stridsvognert må kjøpes inn og HV må styrkes. Og helikopter til Hæren, selvsagt, sier Luneng.