Nyhetsdøgnet tirsdag 8. oktober

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Politiet satte tre menn i drukkenskapsarresten i Tromsø natt til tirsdag.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

nyheter

Troms

12.08, Tromsø: Statens vegvesen varsler på sine nettsider at Sentrumstangenten, Breivikatunnelen og Langnestunnelen vil stenge fra tirsdag klokken 21.00 til torsdag klokken 00.00.

10.28, Vengsøy: Den 29 år gamle mannen som er siktet for kroppskrenkelse etter at en mann i 50-årene ble funnet død på Vengsøya ble fredag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, etter et lukket fengslingsmøte i Nord-Troms tingrett. Nå har mannen anket varetektsfengslingen, melder avisa Nordlys.

10.24, Kvæfjord: Etterforskning tyder på at liket som ble funnet i et hus i Kvæfjord i forrige uke er et prematurt foster som har vært dødt i flere år, melder Harstad Tidende. - Liket er obdusert, og politiet kan bekrefte at det er et prematurt foster. Etterforskningen tyder på at fosteret har vært dødt i flere år, og kan ha ligget gjemt der like lenge, skriver Harstad politistasjonsdistrikt ved politistasjonssjef Frank Magne Sletten i en pressemelding.

07.51, Finnsnes: Politiet har avholdt trafikkontroll med fokus på dokument og rus. 33 kontrollerte førere, ingen reaksjoner.

03.10, Tromsø: Mann i 60-årene innbrakt fra legevakta av politiet og satt i drukkenskapsarrest. Han var et ordensproblem og uønsket på legevakta, opplyser politiet.

00.33, Tromsø: Mann i 20-årene innbrakt fra et av byens utesteder og satt i drukkenskapsarrest. Ifølge politiet oppførte han seg truende, og han raserte og knuste glass på utestedet. Anmeldes for ordensforstyrrelse. Sak opprettes, melder politiet.

00.07, Tromsø: Mann i 40-årene innbrakt av politiet og satt i drukkenskapsarrest etter at han var uønsket på et av byens utesteder. Han fikk et pålegg av politipatruljen om å forlate byen, men etterkom ikke pålegget og anmeldes for dette. Sak opprettes.

Nordland

23.46, Bodø: Tidligere mandag kveld fikk politiet info om en eldre bil som kjørte svært fort i Kirkeveien og videre Nordstrandveien og Fv 834. Politiet fikk stanset bilen i Ausvika. Bileier hadde ikke gylig førerkort. Politiet opplyser at bilen ble tatt i beslag grunnet flere tidligere forhold. Etterforsking startet.

Finnmark

23.49, Kjøllefjord: Nødetatene rykket ut til røykutvikling på fiskeindustrianlegg. Ifølge politiet er det uklart hva som er årsak til røykutviklingen. Branntilløpet etterforskes.

Landet

05.19, Bergen: En mann er sendt til Haukeland universitetssjukehus for sjekk etter at han kjørte i fjellveggen inne i Fløyfjellstunnelen. Tunnelen er åpen igjen. Mer om saken her.

23.03, Skedsmo: Politihelikopteret deltok i søket etter en kvinne som mandag ble meldt savnet på Skedsmo. Hun skal ha dratt på sopptur etter jobb. Sent mandag er hun funnet. Les mer her.

20.30, Oslo: Politiet i Oslo jakter mandag kveld på seks unge menn som ramponerte en pizzarestaurant på Carl Berner i Oslo. Les mer her.