Legger beredskapsbase til Tromsø

Ifølge statsbudsjettet for 2020, som ble lagt frem mandag formiddag, vil regjeringen opprette en ny redningshelikopterbase i Tromsø, og ikke på Bardufoss.

BEREDSKAPSBASE: Morten Skandfer (V), Helga Marie Bjerke (KrF), statsminister Erna Solberg og samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde slapp i høst nyheten om beredskapsbase med helikopter i Troms.  Foto: Ronald Johansen/iTromsø

nyheter

– Tromsø peker seg ut som det klart beste alternativet for baselokalisering i Troms-området. Dette skyldes ikke minst at det er enklere å trekke på andre beredskapsressurser i området som redningsdykkere, brannberedskap ved ulykker på sjø, Alpin redningsgruppe, Norske redningshunder, politiets beredskapsgruppe og medisinsk infrastruktur. Dette er helt avgjørende i kritiske situasjoner der tid er en viktig faktor, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde.


Lover å opprette redningshelikopterbase

Mandag morgen lanserte statsminister Erna Solberg opprettelsen av en ny redningshelikopterbase i Troms.


Den nye redningshelikopterbasen legges til Tromsø og regjeringen vil også etablere HF-dekning i de nordlige havområder opp til Nordpolen.