Espenes fortsetter som ordfører

Dyrøy Arbeiderparti har inngått samarbeidsavtale med Dyrøy Høyre og Dyrøy Frp for perioden 2019-2023.

Fortsetter: Marit Alvig Espenes fortsetter som ordfører i Dyrøy etter at Ap, Frp og H ble enige. Rakel Jensen fra H blir varaordfører.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Med avtalen sikres Marit A. Espenes posisjonen som ordfører. Høyres Rakel Jensen blir varaordfører. Frps Roger Tronstad skal lede Oppvekst- og omsorgsutvalget.


Valgkaoset i Dyrøy fortsetter:

Flertallet i Frp ønsker Sp-allianse

Frp-Dyrøy hadde et medlemsmøte fredag kveld der de i en vippeposisjon kunne avgjøre hvilke retning de går, til Sp og Kjell-Sverre Myrvoll (Sp) som ordfører eller til Ap der Marit Alvig Espenes ville blitt ordfører. Men det ble ikke avklart.


– Vi har et felles mål om å skape ro rundt den politiske situasjonen i Dyrøy og bruke energien vår på å løse de utfordringene kommunen står overfor, sier Marit A. Espenes i en pressemelding.

– Som største parti i kommunen, og med framgang fra forrige valg, er det naturlig at vi har ordføreren, sier Espenes ifølge pressemeldingen.


Valgkaoset i Dyrøy:

Valgkaos: Han kan velte lasset for ordføreren

Om Kjell Jostein Lillegård fortsetter som partiuavhengig representant har han makt til å velte lasset for ordfører Marit Alvig Espenes - om han vil.


–Det er i tråd med velgernes ønske. Nå skal vi arbeide med to andre partier som er like motiverte som oss for å lykkes med dette politiske samarbeidet, sier Espenes.

I pressemeldingen opplyses det at partiene vil jobbe videre frem mot konstituering 10. oktober med plassering av sine navn i øvrige hovedutvalg.

Partiene har i tillegg til fordeling av posisjoner, gjort en avtale om samarbeid på flere andre områder. Tre satsingsområder skal jobbes ekstra med i kommende 4-årsperiode:

  • Sentrumsutvikling (inkludert bolig- og næringsutvikling)
  • Ungdom og attraktivitet
  • Etablering av scooterløyper i kommunen