Nyhetsdøgnet torsdag 3.oktober

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt

Regjeringen vil prioritere politireformen i den kommende stortingsperioden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

nyheter

Nord-Norge

20.48, Lyngen: UP har avholdt trafikkontroller. 143 kontrollerte, alle var edru. I 50-sonen på Furuflaten ble fire trafikanter ilagt forenklet forelegg for fart. Høyeste hastighet var 62 km/t.

16.05, Vengsøya: Politiet oppdaterer i en pressemelding klokken 16.05 at en person er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse (Se oppdatering kl.13.09 under).

– Vi jobber nå med å få oversikt over hva som har skjedd og hvor, sier innsatsleder Anders Berg Haugan til iTromsø.

15.32, Jøvika: Politiet fikk inn en melding ved 14-tiden om en bilist som hadde kjørt på en hund som var løs. Hunden er død. Det er trolig en valp av type elghund. – Den hadde en tracker rundt halsen og eier bes kontakte politiet på telefon 02800 for info om hvor hunden befinner seg nå, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

15.28, Strupen i Balsfjord: Utrykningspolitiet har stoppet en bilist som har kjørt i en hastighet på 108 kilometer i timen i 80-sona. Føreren fikk tre prikker i tillegg til et forelegg.

13:09, Vengsøya: Politiet kan bekrefte at de har fått melding om et mulig mistenkelig dødsfall på Vengsøya, skriver iTromsø.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått melding om at det er funnet en død person på Vengsøya, og vi anser dødsfallet som mistenkelig. Vi har resurser på vei til stedet. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, da vi først og fremst må få våre egne folk ut dit, sier operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms Politidistrikt.

Øya ligger på nordvestsiden av Kvaløya, nordvest for Kaldfjorden og nordøst for Tromvik. Den avdøde skal ha blitt funnet i et bygg tilknyttet fiskemottaket.

02:14, Tromsø: Politiet har avholdt promillekontroll i Kroken. Ingen utslag for promille, men èn fører anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort, melder politiet.

01:31, Bodø: Fører av bil anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Ble framstilt for lege og førerkort ble midlertidig beslaglagt. Senere på natta ble samme person stanser under kjøring på nytt og ble dermed anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, melder politiet i Nordland. Som om ikke det var nok vil føreren i tillegg bli anmeldt for skadeverk på et hotellrom, melder de.

01:14, Tromsø: Cirka klokken 22.20 onsdag kveld fikk politiet melding om at mulig, pågående tyveriforsøk av en bil i Tromsdalen. Da politiet kom til stedet traff de flere personer og flere biler. Etter undersøkelser ble en bil tauet inn da den tidligere var meldt stjålet. Ingen personer er pågrepet og saken etterforskes.

Landet

05:21, Haugesund: Politiet i Sør-Vest fikk klokken 03.53 natt til torsdag melding om at to menn hadde forsvunnet med en rullator fra Haugesund sykehus. Politiet påtraff to personer, som passet beskrivelsen. Rullator funnet og en mann i 20 årene ble innsatt i arrest, skriver de på Twitter.

04:28: En norsk kvinne fikk onsdag kveld 6+1 rette og vant over 117 millioner kroner i Vikinglotto, melder Norsk Tipping. Det var også en norsk andrepremievinner, og hun vant 2,3 millioner kroner. Vinnersannsynligheten for førstepremien i Vikinglotto var 1 til 98 millioner, og andrepremien var 1 til 14 millioner. (NTB)

Verden

00:48, Bagdad: Iraks statsminister Adel Abdul har innført portforbud i hovedstaden Bagdad etter de siste dagenes demonstrasjoner. Portforbudet trer i kraft tidlig torsdag morgen. Litt over klokka 04:00 kom det meldinger om eksplosjoner i innenfor Bagdads strengt bevoktede «grønne sone», som huser regjeringsbygg og ambassader.