Krever svar fra helseministeren om trakassering og urettmessig behandling:

– Har det jævlig – noe må gjøres

Remi Sørelvmo oppsøkte helseminister Bent Høie i Oslo for at han skal forstå hverdagen til pasienter som behandles med medisinsk cannabis.

MØTTE HELSEMINISTEREN: Remi Sørelvmo i samtale med helseminister Bent Høie.  Foto: Privat

nyheter

Gjennom flere artikler har vi fulgt Sørelvmo etter han og tre andre ble tatt av politiet for å dyrke egen medisinsk cannabis. Etter flere runder i retten, sist i Hålogaland lagmansrett føler han på en kamp mot systemet. Med kroniske smerter og opplever han og medpasienter det Sørelvmo beskriver som trakassering og stigmatisering på grunn av medisinen de lovlig har lov til å bruke som smertelindring

– Vi har det helt jævlig for å si det slik. Vi blir stigmatisert av andre og trakassert hver gang vi går av flyet. Tollerne tar oss til side og vi må regelrett strippe på bakrommet, til tross av at vi har alt på stell og papirene er med oss. Legalisering er en ting, men noe må gjøres med oss medisinpasienter, forteller en fortvilet Remi Sørelvmo til Folkebladet.