Valgkaoset i Dyrøy:

Lillegård kan velte lasset

Om Kjell Jostein Lillegård fortsetter som partiuavhengig representant har han makt til å velte lasset for ordfører Marit Alvig Espenes - om han vil.

HAR MAKT: Kjell Jostein Lillegård må ta noen vanskelige avgjørelser om han blir partiuavhengig representant. Spørsmålet er om han gjør det han ikke ville- støtte Ap og Høyre. 

nyheter

SV leder og kommunestyrerepresentant Lillegård sto frem i Folkebladet tirsdag og sa han hadde stilt plassen sin til disposisjon. Han ville vurdere å søke fritak fra politikken. Om han ikke får det sa han at han antakelig må møte som partuavhengig representant. Han gjorde det også klart at han skal melde seg ut av Dyrøy SV.

Får sannsynligvis ikke fritak

Men lite eller ingenting tyder på at han kan få fritak med det som har kommet frem i saken så langt. Fagleder i KS Dag-Henrik Sandbakken og flere med han er klar på at at lista for å få fritak skal ligge svært høyt.