Laber omsetning av fisk

Det er stille tider i fiskeriene. I forrige uke var omsetningen i råfisklagets distrikt på 80 millioner kroner.

STILLE TIDER: Litt landinger av sei og hyse, ellers er det stille i fiskeriene på Senja.  Foto: Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

nyheter

– Det er foreløpig uken med årets laveste omsetningsverdi, skriver Norges Råfisklag i sin ukesrapport. Til sammenligning var det i fjor omsatt for 165,4 millioner kroner i uke 38.

I ukesrapporten opplyser råfisklaget at de største bidragene til omsetningsverdien av fersk fisk kommer fra Øst- og Vest-Finnmark der snurrevadfangster av torsk, sei og hyse bidrar med over halvparten.

På Husøy ble det i forrige uke landet 3.900 kilo hyse og 7.000 kilo sei tatt på snurrevad. Botnhamn kunne notere seg for landinger av 2.700 notfanget sei, og fangster på 400-500 kilo sei tatt på henholdsvis garn og juksa. I Senjahopen ble det landet 2.100 kilo hyse og 11.200 sei fanget på snurrevad. Det er generelt små mengder torsk som landes.