Melder seg ut av Dyrøy SV:

Nok er nok for Lillegård

SV-leder og listetopp, Kjell Jostein Lillegård har gitt sin kommunestyreplass til disposisjon. – Min tid i Dyrøy SV er over, sier han.

Nok er nok: Kjell Jostein Lillegård mener han ikke har nok tillit i partiet til å fortsette. Derfor melder han seg ut av Dyrøy SV.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Det betyr navnet hans sannsynligvis må strykes i pressemeldingen i forhold til at han skal overta Oppvekst- og omsorgsutvalget. Bakgrunnen for denne reaksjonen fra Lillegård er at han ikke fikk flertall i partiet for et samarbeid med Sp og Frp. Samtidig føler han seg sveket av Ap.

Fikk ikke med seg flertallet

– Det var et medlemsmøte i SV søndag kveld der forhandlingsutvalget la fram de to fremforhandla avtalene. Jeg som leder av forhandlingsutvalget innstilte på det jeg mente var best for Dyrøy SV, å gå for avtalen med Sp og Frp. Dette var en avtale der vi fikk en fast plass i formannskapet og en plass i et utvalg. Ved det andre alternativet, samarbeide med Ap og H hadde vi ikke fått plass i formannskapet, men to utvalgsposisjoner. Riktignok med en utvalgsleder, likevel mente jeg det var best med en plass i formannskapet der mye av politikken formes, sier Lillegård.