Nå har Sp valgt side i Senja-politikken

Etter et medlemsmøte sent torsdag kveld er det avgjort at Senja Sp går inn for å danne flertall sammen med borgerlig side.

FORHANDLINGER: Bjørn-Richard Pedersen leder forhandlingsutvalget til Senja Sp.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

– Nå er retninga avgjort. Det var fremforhandlet to tilbud, ett fra borgerlig side og ett fra Ap, og ut av de to tilbudene - som var oppe både i styret og medlemsmøtet torsdag kveld - har partiet valgt å gå for det borgerlige alternativet, sier Bjørn-Richard Pedersen, leder av forhandlingsutvalget til Senja Sp.

Overveldende

– Var det et stort flertall for å velge borgerlig side?

– Jeg vil si at det var et overveldende flertall. Det er jo tidligere gjort kjent at Sp har vært omtrent delt på midten. Det var det ikke i dag, selv om det framkom forskjellige syn under stemmeavgivninga, sier Pedersen.

Han sier at stemninga var god etter at møtet var unnagjort.

Grafikk: Slik blir nye Senja kommunestyre

Offentliggjøres fredag

– Hvem blir ordfører i Senja kommune?

– Vi skal ha en pressekonferanse i Kunnskapsparken på Finnsnes klokken ti fredag der vi kommer til å presentere ordfører, varaordfører og det vi har kommet fram til så langt. Der blir det underskriving av en intensjonsavtale mellom partene, sier Pedersen.

Folkebladet-TV sender direkte fra pressekonferansen

En politisk plattform er ennå ikke på plass. Forhandlingslederen sier at den store jobben med å sy denne sammen starter opp nå etter at intensjonsavtalen er underskrevet.

Både Ap og de kommende samarbeidspartiene, Høyre, Frp og KrF, er gjort kjent med medlemsmøtets avgjørelse.

– Var forhandlingsutvalget til Ap skuffet over avgjørelsen?

– Det vil jeg tro at dem var, men vi har vært opptatt av å opptre redelig i denne prosessen for å kunne opprettholde et godt klima etterpå. 

Forhandlingslederen legger ikke skjul på at sonderingene og forhandlingene som har pågått siden valget har vært krevende.