Varsler et stort fokus på flyktninger og skole i kommende periode

Litt overraskende fant Sp og Ap tonen i Salangen for perioden 2019 til 2023. Begge partiene varsler et stort fokus på flyktningfelt og skole i kommende periode.

GÅR SAMMEN: I 24 år har de knivet om flertallet og sakene i Salangen. Nå går Sp og Ap sammen. Sigrun Wiggen Prestbakmo blir ordfører og Svein Ivar strømseth blir varaordfører i Salangen.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Samarbeidet består av en valgteknisk del som sikrer at kommunestyrets fire parti får plass i formannskap og utvalg. Samarbeidet innebærer at Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) blir ordfører, og Svein Ivar Strømseth (Ap) blir varaordfører. Varaordfører vil også lede næringsutvalget.

Hadde en felles idé

Wiggen Prestbakmo og Strømseth forteller at en videre personkabal til utvalg vil bli lagt. Begge mener dette samarbeidet vil være positivt, ikke minst i forhold til å kunne påvirke sentrale myndigheter og politikk.