Skal konkurrere i Forsker Grand Prix

NHH-stipendiat Bård Fyhn fra Sørreisa skal delta i formidlingskonkurransen Forsker Grand Prix.

FORSKNING: Bård Fyhn fra Sørreisa er stipendiat ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole. Han er en av konkurrentene i årets Forsker Grand Prix.  Foto: Privat

nyheter

Forsker Grand Prix arrangeres i Bergen 25.september. Her skal han presentere forskningen på psykologisk trygghet sammen med ni andre stipendiater. De får fire minutter til å engasjere publikum og dommere, skriver NHH (Norges Handelshøyskole) på sin hjemmeside.

Etter en innledende runde går tre av dem videre til finalerunden. De to beste forskerne går videre til den nasjonale finalen i Stavanger 28.september.

Kultur

Fyhn er doktorgradsstipendiat ved Institutt for strategi og ledelse. Han er siviløkonom fra NHH, har gått Sjøkrigsskolen og har erfaring fra operativ tjeneste og lederutvikling gjennom 15 år i Forsvaret. For ti år siden var han blant annet en del av den norske styrken i Afghanistan.

Dermed har han fått se og oppleve hvor viktig psykoligisk trygghet kan være.

– At ett menneske turte å si fra, kunne være det som skilte suksess fra fiasko. Psykologisk trygghet i team dreier seg om å ha en kultur der du føler deg fri til å si det du mener, der det å spørre om hjelp er en god ting, og der en kan gjøre feil uten å bli ledd av. Kort sagt, å føle seg trygg til å være seg selv uten å frykte negative konsekvenser. Slik sett handler psykologisk trygghet om å redusere den sosiale risiko en kan kjenne på i teamarbeid, sier han til NHHs hjemmeside.

Interesse fra næringslivet

Fyhn er inne på at vi har behov for dette hver dag, fordi det skaper trivsel og at det blir gjort en bedre jobb om man er trygge på dette. Også i næringslivet har flere fattet interesse for dette.

– Men mange tror psykologisk trygghet er noe som kan etableres i teamet – og at det da holder seg over tid. I mine studier ser jeg at det er feil. Psykologisk trygghet er ferskvare. Den tryggheten man bygget på den gøye teambuildingen, holder seg ikke oppe av seg selv. Det avgjørende blir da hvordan vi kan bygge trygge team som presterer over tid, i møte med hverdagens utfordringer, tillitsbrudd, tøffe prioriteringer og uforutsette omstendigheter, mener Fyhn.