Oppfordrer om å ta den viktige brannpraten hjemme

Brannøvelser hjemme står i fokus når brannstasjonen på Finnsnes åpnes lørdag.

VIKTIG: Sigbjørn Syr i Lenvik brannvesen ber særlig barnefamilier snakke om brannøvelse hjemme.  Foto: Fredrik Kampevoll

nyheter

54 prosent av alle familier har ikke avtalt møtested ute og ellers hva man skal gjøre i tilfelle brann, ifølge en ny undersøkelse. Derfor står brannøvelser i hjemmet i fokus når brannvesen over hele landet inviterer til åpen brannstasjon i forbindelse med Brannvernuka.

– Brannøvelse hjemme er noe vi ønsker at alle skal ha. Særlig hos barnefamilier er det viktig at de voksne har en avklart rollefordeling i tilfelle brann, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart. Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Sigbjørn Syr i Lenvik brannvesen i en pressemelding.