Nyhetsdøgnet mandag 16.september

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Nord-Norge

Tromsø 01:10: En mann i 20-årene og en mann i 50-årene anmeldes da de ble tatt for offentlig urinering utenfor ett av byens utesteder, melder Troms-politiet på twitter.

Landet

06.14, Sande: En mann i 60-årene er pågrepet i Sande i Vestfold etter trusler med skytevåpen mot en annen person. Ingen skudd ble avfyrt, og ingen skal ha blitt skadet, skriver politiet på Twitter.

03:55, Stryn: Politiet skriver i en pressemelding at 25 personer nå er registrert evakuert i Olden i Stryn kommune. Området de er evakuert fra vil forbli avsperret til det er vurdert av geolog. FV60 mellom Raaneset og bro i Olden sentrum inngår i denne sperringen. Det er planlagt vurdering av geolog i 09-tiden mandag morgen, skriver de i pressemeldingen.

00:42, Oppland: Uværet i Sør-Norge fører til at fjellovergangen Valdresflye, fylkesvei 51, i Oppland er stengt minst natta gjennom. Det blir ny vurdering mandag klokka 8, skriver NTB. Årsaken er uvær.

Verden:

02:09, Syria: Minst åtte sivile ble drep og sju andre ble såret da en bilbombe eksploderte nord i Syria søndag. Eksplosjonen fant sted søndag nær sykehuset i byen Al-Rai. Sykehuset fikk materielle skader som følge av angrepet. Det er ukjent hvem som sto bak angrepet, skriver NTB.