Nyhetsdøgnet søndag 15. september

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

nyheter

Troms

19.48, Tennes: Nødetatene er på tur til stedet etter at personbil har kjørt ut av veien og inn i et tre. Kun fører i bilen, vedkommende er våken og orientert, melder Troms politidistrikt.

19.33, Sørkjosen: Det er i løpet av natten forøvet innbrudd og stjålet 22 påhengsmotorer fra Motor & Marine i Sørkjosen. Alle motorer er av merke Yamaha og spenner seg fra størrelse på 2,5 hk opp til 50 hk. 11 av motorene er i størrelsesorden 9,9 hk og 25 hk, melder Troms politidstrikt, og legger til at politiet ønsker tips på 02800 dersom det er gjort observasjoner eller man har annen informasjon som kan være til nytte i etterforskningen av saken.

Troms politidistrikt la til,

17.34, Tromsdalen: Politiet har avholdt trafikkontroll med fokus på ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring. Resultat: 7 overtredelser, som igjen medførte utstedelse av forenklede forelegg.

03.27, Tromsø: Beruset mann i 20 årene bortvises fra sentrum frem til kl. 0800 etter å ha eglet til bråk på Stortorget, melder Troms politidistrikt.

01.34, Sørkjosen: Politiet har vært på Reisafjord hotell etter melding om tilløp til slagsmål i hotellets bar. En mann i 30-årene og ei kvinne i 20-årene involvert. Disse har ingen relasjon til hverandre. Politiet har foretatt avhør på stedet og det opprettes sak.

Norge

04.25, Øksnes: politiet oppretter sak etter at en kvinne i 20-årene har blitt slått i ansiktet av en mann i slutten av 30-årene. Kvinnen tilsett av ambulanse, ikke mistanker om brudd, men kraftig forslått, melder politiet i Nordland.

03.20, Kirkenes: Det var tilløp til slåssing i kø utenfor et gatekjøkken. En mann ble bortvist fra sentrum, forstod pålegget og forlot stedet, melder politiet i FInnmark.

03.16. Honningsvåg: Restaurantkontroll, alt ok.

03.15, Alta: Melding om feststøy fra privat adresse. Politiet på stedet og avsluttet festen.

03.05, Hammerfest: En mann i slutten av 20-årene er bortvist fra sentrum, etter å ha oppført seg dårlig på et utested.  Ble forklart konsekvenser av å bryte pålegget og han forlot straks stedet.

03.00, Vadsø: Gutt 18 år settes i arrest grunnet en privat fest som gikk litt over styr. Var aggresiv overfor politiet når vi ankom stedet. Satt i arrest. Anmeldes for forholdet.

02.36, Alta: Mann i 30-årene anmeldt for å ha urinert ved et utested. Anmeldt for forholdet.

02.06, Vadsø: Restaurantkontroll, alt ok.

02.04, Mehamn: Restaurantkontroll, alt ok.

01.26, Bodø: Beruset mann i 20-årene innbragt etter ordensforstyrrelse samt forulemping av offentlig tjenestemann, på samfunnet . Sak opprettes.

00.54, Hammerfest: Mann i slutten av tenårene fikk pålegg om å forlate sentrum da han var full og bråkete. Viste seg at han kom tilbake etter kort stund og blir derfor anmeldt for ikke å ha etterkommet pålegg av politiet.

00.52, Hammerfest: Politiet har gjennomflørt en restaurantkontroll, alt ok.

00.33, Hammerfest: Melding om feststøy fra privat adresse. Politiet var på stedet og avsluttet festen.

00.30, Melbu/Stokmarknes: Trafikkulykke, singelulykke med moped. Kjørt ut av veien. Utr.enheter på stedet.

22 minutter senere kom politiet med følgende opplysninger:

– Fører av mopeden har kollidert med en elg. Klager over smerter i hode, rygg og ben. Tas med i ambulanse og til sykehuset i Stokmarknes.

Verden

05.06, Bahamas: Bahamas ble preget av kraftig regnvær, men slapp unna noen forverring av den allerede krevende situasjonen da en tropisk storm feide over deler av øya lørdag.

01.44, Saudi-Arabia: Saudi-Arabias energiminister sier droneangrepet lørdag har ført til stans i produksjonen ved to oljefelter, som står for halve landets oljeproduksjon.