Senja Senterparti i møte med begge sider: – Det er hektisk

Senja Sps forhandlingsleder kan meddele om travle dager etter valget.

Krevende: Om politikerne hadde det travelt før valget, har det ikke blitt noe mindre hektisk etterpå. – Det er svært hektisk, sier Senja Sps forhandlingsleder, Bjørn-Richard Pedersen, om de pågående sonderingene.  

Det kan bli en Sp-ordfører og det kan bli noen andre.

Bjørn-Richard Pedersen (Sp)
nyheter

– Det er hektisk, humrer Bjørn-Richard Pedersen, Senja Sps forhandlingsleder.

Etter valget, hvor Sp ble neststørst i Senja med en oppslutning på 24 prosent og 11 mandater i kommunenstyret, har partiet vært i sonderinger med partiene både på borgerlig og sosialistisk side.

– Hvor vi kommer til å lande er for tidlig å si, men det som er klart er at det har vært veldig positive møter på begge sider. Vi føler i alle fall at det har gått veldig greit i de innledende rundene av sonderingene, sier Pedersen.

Fortsatt i det blå

Det kan ennå bli en god stund til vi får vite hvem som «danner regjering», hvem som blir ordfører og hvilken politisk plattform som skal gjelde for de neste fire årene i Senja kommune.

– Det vi fokuserer på i sonderingene og forhandlingene er en politisk plattform som er til det beste for innbyggerne i Senja kommune, og så er det klart at posisjoner også er noe som må diskuteres, sier Pedersen.

– Hvilke posisjoner vil dere ha?

– Det er litt forskjellig. Vi må bare se på hva resultatet blir til slutt etter de endelige forhandlingene, sier Pedersen hemmelighetsfullt.

Nøyaktig når man kan forvente nyheter om hvem som inngår samarbeid i Senja kommune vil ikke forhandlingslederen si noe om.

– Hvorfor tar det så lang tid?

– Fordi det er en krevende øvelse med mange involverte parter, og det er mange ting som må diskuteres før man kommer til en god løsning.

Pedersen poengterer at det ikke er noe hast med å få avklart makt og posisjoner ettersom det fortsatt er seks-sju uker til kommunestyret i Senja kommune skal konstituere seg.

– Når vi kommer til å ha noe å offentliggjøre tørr jeg ikke si noe om. Det jeg imidlertid kan si er at vi jobber kontinuerlig med dette, og at ting vil skje fra dag til dag.

Folk er nysgjerrige

De som er nysgjerrige på hvem som skal sitte ved roret i Senja kommune må altså sannsynligvis smøre seg med tålmodighet en god stund til.

– Opplever dere at folk er spent på utfallet?

– Ja, vi har hatt et bra trykk denne uka — det er mange som lurer på hva det blir til, og vi står selvfølgelig på for å finne gode løsninger, sier Pedersen.

Han forteller at de i Sp i tida etter valget har brukt litt tid på å gå gjennom partiprogrammene til de andre partiene. I den anledning sier forhandlingslederen at de har funnet mye i andre partiprogrammer som samsvarer med Sp, men samtidig en del ulikheter.

– Hvor ligger likhetene og ulikhetene?

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på det på det nå. Det får vi heller komme tilbake til på et senere tidspunkt, smiler Pedersen.

Han holder altså kortene tett til brystet. Ordførerspørsmålet, som mange kanskje er spesielt spent på, er heller ikke noe Pedersen ønsker å avsløre så mye rundt.

– Det kan bli en Sp-ordfører og det kan bli noen andre, sier han med et smil.

Etter valget lurer mange på hvordan makt og posisjoner blir seende ut i Senja kommune. Fredag tok Folkebladet en prat med Bjørn-Richard Pedersen, som er forhandlingsleder i Senja Sp.