Norske vikingattraksjoner i vinden som aldri før

Over hele landet kan du reise 1000 år tilbake i tid – enten du tar åren fatt om bord i en kopi av Osebergskipet, eller opplever vikingenes hverdag i virtual reality.
nyheter

Norske vikingattraksjoner trekker besøkende som aldri før. Nesten et millennium etter slaget ved Stamford Bridge – der Harald Hardråde døde og vikingtiden tok slutt – satses det store penger, både private og offentlige, for å bringe fortiden til et større publikum.

I Gudvangen i Sogn og Fjordane holder for eksempel den to år gamle vikinglandsbyen «Njardarheimr» åpent året rundt, Oslo har fått «verdens første digitale vikingmuseum», og i forrige uke annonserte regjeringen at Vikingskipshuset skal bygges om og utvides for totalt 2 milliarder kroner. I den to-tre år lange byggeperioden vil Vikingskipshuset holde stengt. Hvis du bekymrer deg over hvor du i mellomtiden skal få tilfredstilt kløen etter spennende vikingopplevelser, frykt ei. Det finnes plenty med alternativer.