Lærer bort dans mens hun lærer norsk: – Jeg var veldig heldig

Ukrainske Daria Lesina er i språkpraksis på Finnsnes barneskole. Hun skal lære norsk, mens barna får undervisning i dans.

DANS: Daria Lesina er pedagog og danselærer fra Ukraina og er svært glad for å kunne lære ungene på Finsnnes barneskole dans. Prosjektet er et samarbeid mellom SLI, kulturskolen og SFO på Finnsnes barneskole. Praksis har hun fått gjennom prosjektet «Jobbsjansen» på SLI.  

nyheter

Lesina har bakgrunn som selskapsdanser, eller «Ballroom»-dans, i tillegg til en universitetsgrad i pedagogikk fra hjemlandet Ukraina. På Finnsnes barneskole har 15 elever funnet veien til gymsalen, så spent at flere bryter ut i dans når Daria Lesina spør om noen av de har danset før.

Hun har fått språkpraksis på skolefritidsordningen (SFO), og skal lære barna dans og de skal hjelpe henne bli bedre i norsk.