Med på historisk ferd til Nordpolen: – Føler meg utrolig priviligert

KV «Svalbard» skrev norgeshistorie når de som første skip seilte til Nordpolen. Med på skipet var Sørreisa-væringen Rolf Ole Rydeng Jenssen.

FØRSTE: Rolf Ole Rydeng Jenssen fra Sørreisa var med Kystvaktskipet KV Svalbard som første skip som seilte til Nordpolen. De nådde Nordpolen 21. august og la til kai på Svalbard mandag 9. september.  

nyheter

Verken Fritjof Nansen eller Roald Amundsen greide det, men 21. august skrev det norske kystvaktskipet KV «Svalbard» seg inn i historiebøkene etter å ha seilt til Nordpolen. Mandag 9. september la de til kai i Longyearbyen på Svalbard. Med besetningen var stipendat fra Universitetet i Tromsø (UIT), og Sørreisa-væring Rolf Ole Rydeng Jenssen.

Forskningsarbeid

– Jeg føler meg utrolig privilegert som har fått lov til å være med som på denne turen og ikke minst fått gjøre forskningsarbeidet mitt så langt nord. Jeg er bare utrolig heldig som fikk være med på en slik reise, sier Rydeng Jenssen på telefon til Folkebladet.