Slik ble resultatet til slutt i Senja kommune

Senja Arbeiderparti og Arnold Nilsen endte som vinnere av valget i nye Senja kommune.

På TOPP: Arnold Nilsen og Arbeiderpartiet fikk størst oppslutning når alle stemmer var telt i Senja kommune. Sammen med Senja Sps Tom-Rune Eliseussen ble han valgvinner i Senja kommune.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

nyheter

Det ble klart etter at de siste stemmene, nemlig stemmene fra Finnsnes og Silsand, ble telt opp rundt midnatt. Da Folkebladet-TV var direkte inne fra valgvaken i 23.00-tiden hadde Arbeiderpartiet en oppslutning på 28,1 prosent, mens Senterpartiet og Tom-Rune Eliseussen hadde 27,1 prosent. På dette tidspunktet var 71,1 prosent av stemmene i Senja kommune telt opp.

Da stemmene var ferdlig opptelt sto Arbeiderpartiet igjen som vinner med 28,3 prosent av stemmene. Senterpartiet endte på 24,3, mens Høyre med sittende ordfører Geir-Inge Sivertsen endte på 16,7.

Senjalista endte på 11,9 prosent, FrP på 6,9, SV på 5,1, KrF på 2,9, MDG på 2,5 og Venstre på 1,3 prosent.

99,8 prosent av stemmene skal være telt.

Sjekk resultatene i din kommune her.

Sammensetning

Nå venter forhandlinger rundt sammensetningen i den nye kommunen og hvem som blir ordfører. Kanskje kan det bli et samarbeid mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

– Det er muligheter i begge retninger, sa Senja Sps ordfører-kandidat Tom-Rune Eliseussen før klokka 23.30 mandag kveld.

– Jeg vil ikke forskuttere hvem vi skal i forhandlinger med nå. Nå skal vi fordøye resultatene, også skal vi bestemme oss i løpet av morgendagen, sa Eliseussen videre.

– Det vi har sagt, er at det ikke er naturlig for Arbeiderpartiet å inngå en koallisjon med Fremskrittspartiet og det står vi fast ved. Forøvrig er vi åpen for at denne kommunen må få et styringsdyktig flertall og vi skal gjøre vårt for å få det til. Hvis vi kommer i posisjon, er vårt mål å få et flertall som politisk passer oss best. Så får vi se hva det blir, sa Senja Aps ordfører-kandidat, Arnold Nilsen, litt før klokka 23.30 i går kveld.

Mandater

45 representanter skal inn i kommunestyret. Når tellingen er ferdig opptelt har Arbeiderpartiet 13 mandater, mens Senterpartiet får 11. Høyre får inn åtte, Senjalista får inn seks, FRP får tre, mens SV får inn to. KrF og MDG har èn mandat hver.