Nyhetsdøgnet tirsdag 10. september

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

OMKOM: Enperson omkom etter en trafikkulykke på E10.  Foto: Tor Sellevoll Solbakken/Harstad Tidende

nyheter

Nord-Norge

11.37, Skånland: Politiet på twitter melder om trafikkulykke på E10 før for nedkjøringen til Elvemo. To kjøretøyer skal være involvert, bil mot buss, og flere skal være skadet. E10 på stedet er stengt, melder politiet.

Oppdatert: Klokka 12.50 opplyser politiet om at en person har omkommet i trafikkulykken. Ytterliggere to personer er sendt til sylehus med ambulanse og en av dem med hodeskade. Videre opplyser politiet om at den omkomne er føreren av personbilen og at de tre skadde var passasjerer i bussen.

Skånland kommune sitt kriseteam er kalt ut for å bistå berørte. Politet etterforsker ulykken for å kartlegge hendelsesforløpet og for å fastslå årsaken, og ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på veg til stedet.

10.04, Sørreisa: Trafikkontroll i Sørreisa på FV84. Ti forenklede forelegg utstedt og høyeste hastighet målt til 67 kilometer i timen i 50-sone, opplyser politiet på twitter.

07.35, Lavangen: En grå elghund (tispe) er savnet i Lavangen og har vært det siden i går kveld, melder Troms Politidistrikt på twitter. Observasjon kan meldes inn til politiet på 02800, skriver de.

Norge

05:43, Drammen: En mann fremstår alvorlig skadet i en bilulykke i Drammen natt til tirsdag. Politiet mistenker at han kjørte i beruset tilstand, og ulykken skal ha skjedd i høy fart, skriver NTB. Spesialenheten for politisaker er varslet. Fylkesvei 283 stenges fram til tirsdag formiddag som følge av ulykken.

Verden

05:34, Düsseldorf: Én person er død og 72 er skadd etter en brann i et sykehus i den tyske byen Düsseldorf natt til tirsdag. Brannen sent mandag kveld, og flammene var vanskelige å slukke på grunn av et ødelagt rør med oksygen, skriver NTB. Av de skadede betegnes tilstanden for syv som livstruende og for fire som alvorlig, opplyser en talsmann for brannvesenet i byen.

02:20, California: FBI opplyser at båtbrannen på dykkerbåten utenfor California i forrige uke, 34 personer mistet livet, vil bli etterforsket som en kriminell handling.

FBI, kystvakten og den føderale statsadvokaten i Los Angeles deltar i etterforskningen, skriver NTB.