Rødt: – Artig om vi gjorde et godt valg

Rødt i Målselv er en nykommer, og hadde nok en annen inngang til valget enn de fleste andre av partiene i Målselv.

tilskudd: Rødt er et nytt politisk tilskudd i målselvpolitikken. Førstekandidat Mats Ivan Larsen sier at partiet ikke forventer å gjøre et kjempevalg, men at de vil jobbe langsiktig for å bli en tydelig stemme i lokalpolitikken. Foto: Jan-Erik Bergstad 

nyheter

– Jeg tør ikke håpe på for mye, men det hadde vært artig om vi gjorde et godt valg. Får vi en representant inn i kommunestyret vil det være veldig bra, men vi satser på å være en positiv representant for politikken i Målselv i tiden framover. Vi satser langsiktig, sier førstekandidat på Rødts liste, Mats Ivan Larsen, nøkternt.

Dagen før

Rødt har aldri stilt liste i Målselv tidligere. Kommunen har hatt Rød valgallianse fram til forrige valgperiode, da i samarbeid med SV. Og Larsen innrømmer at mange på lista er nykommere. Men samtidig har de en gammel ringrev i målselvpolitikken, Øyvind Tollefsen, på laget. Dog så langt nede på listen at han ikke blir å bekle noen stoler i kommunestyret, men han har vært viktig for nykomlingene i partiet.

– Øyvind har vært gull verdt for oss med sin erfaring både fra kommunestyre og formannskap. Du kan gjerne si han har vært en mentor for oss andre, sier Larsen.

Partiet fikk en pangstart som det ferskeste tilskuddet på den politiske himmelen i Målselv.

– Dagen før fristen for å melde et parti til valget gikk ut var vi noen stykker som snakket om at vi skulle ha stilt til valg. Og så hev vi oss rundt og på en dag klarte vi å få 12 stykker til å stille på lista, ler Larsen.

Larsen mener det er en god gjeng som nå er samlet i partiet.

– Partidannelsen kom litt tidlig på, men alle har gjort en kjempejobb i valgkampen. Jeg tror vi har dekket hele kommunen med vårt valgkampstoff, sier Larsen.

– Vi satser langsiktig og håper at vi kan presse Arbeiderpartiet lenger til venstre. Vi har kritisert at partiet har et samarbeid med Høyre i Målselv. Det er unaturlig med et samarbeid over blokkene, mener Larsen.

Nysgjerrig

Larsen sier at som nytt parti i Målselv har det vært mange nysgjerrige mennesker som har besøkt de ulike standene de har hatt i valgkampen.

– De aller fleste har vært hyggelige, men det har jo også vært noen som ikke har vært like hyggelige. Men overraskende mange har sagt at de ser på oss som et alternativ, sier Larsen.