Nyhetsdøgnet mandag 9. september

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

FANGET TYV: Politiet i Tromsø rykket ut etter tips og pågrep tyv natt til mandag.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms

04.16, Tromsø: – Vi rykker ut etter melding om pågående innbrudd i et bedriftslokale sør på Tromsøya, melder Troms politidistrikt. Fire minutter senere melder politiet at de er framme på stedet og har pågrepet gjerningspersonen, en mann i slutten av tenårene

Norge

07.30, Sortland: Politiet har fått melding om to hester som befinner seg i veibanen på fylkesvei 82, i 60-sonen før Sortland, i området Steiro. Klokken 7.44 melder politiet at det er kontroll på hestene.

05.58, Oslo: Frp-politiker Bård Hoksrud sier til NTB at staten bør betale regningen for eiere med hunder som er rammet av den hittil ukjente sykdommen.

– Vi må for enhver pris unngå at folk ikke tar syke dyr til dyrlegen i frykt for å ikke ha råd. Da risikerer vi at enda flere blir smittet, sier han.

Verden

05.14, London:  125 brannmenn jobber natt til mandag med å slukke en storbrann i Worcester sørøst i London. Et leilighetsbygg sto i full fyr, og brannen har spredt seg til alle byggets fire etasjer, melder BBC. Ingen personer skal så langt ha kommet til skade, men ambulanser er på plass på stedet.

04.14, Japan: Minst ti personer ble skadd og mange hus fikk revet av takene da tyfonen Faxai rammet Tokyo natt til mandag. Med vindkast opp mot 60 meter i sekundet slo tyfonen inn over det japanske fastlandet og traff Tokyo med kraftig regnvær ved 8-tiden om morgenen, lokal tid. 920.000 husholdninger mistet strømmen og transporten inn til storbyen ble rammet.