Midt-Troms karrieresenter

– Tiden er overmoden

– Tiden er overmoden for et karrieresenter i Midt-Troms, sier Fredrik Hanssen, som i et år har jobbet med saken, etter hvert på oppdrag for Troms fylkeskommune.

KARRIERESENTER: Fredrik Hanssen mener tiden er overmoden for et karrieresenter i Midt-Troms. Senteret skal ligge i næringshagen på Rustahøgda, der også Bardufoss videregående skole (bildet) skal spille en sentral rolle.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Etter at Fokus (Forsvarets kompetanse- og utdanningssenter) i Forsvaret forsvant i 2017 har det ikke vært noe offentlig tilbud om karriereveiledning i Midt-Troms. Fredrik Hanssen, som var underdirektør og sjef for Fokus, startet jobben for et år siden med det som skal bli Midt-Troms karrieresenter. Med god hjelp og støtte fra Midt-Troms regionråd, ordførerne Geir Inge Sivertsen (Lenvik) og Nils Foshaug (Målselv) og Troms fylkeskommune. Midt-Troms regionråd står som prosjekteier og fylkeskommunen har så langt bevilget rundt 530. 000 kroner til prosjektet.

– Etter at Fokus ble lagt ned ble karriereveiledningen i Forsvaret borte. De som lider mest er de vernepliktige og spesialisetbefalet som står på kontrakt til de blir 35 år. Det, samt det faktum at det ikke er noe sivilt karrieresenter, gjorde at Geir Inge Sivertsen, Nils Foshaug og Midt-Troms regionråd kom på banen, sier Hanssen.