Så er fergesesongen over på Senja

Siste fergetur søndag kveld

Søndag kveld tok kaptein Frode Rønneberg og fergemannskapet på MF Kvernsund turen fra Brensholmen til Botnhamn for siste gang i år.

HAR DABBET AV: De siste par ukene av sesongen har rundt et 10-talls biler møtt til hver fergaavgang. Bildet er tatt ved fergeleiet i Botnhamn på lørdag.Foto: Egil Johansen 

nyheter

Dermed er også fergesambandet på Nord-Senja avsluttet i år etter at ferga mellom Gryllefjord og Andøya tok sin siste tur 1. september. Ferga mellom Gryllefjord og Andenes har hatt to avganger daglig, men ferga som har gått mellom Brensholmen og Botnhamn har hatt opp til sju avganger daglig.

Har tro på helårsferge

– Jeg tror så absolutt at ei helårsferge fra Kvaløya til Nord-Senja vil være noe som har livets rett. Turisme her i nord er jo i stor grad blitt helårsvirksomhet, og ikke som før at turistene bare kom hit på sommeren, sier kaptein Frode Rønneberg som størstedelen av denne sesongenn har vært kaptein ombord i fergen mellom Botnhamn og Brensholmen.