Svein-Gunnar (62) har aldri fått stemme på lovlig vis

Nå håper Svein-Gunnar Jensen fra Silsand på at alt går riktig for seg når han går til valglokalet mandag.

Krysser fingrene: Blinde Svein-Gunnar Jensen fra Silsand håper at alt kommer til å gå riktig for seg når han nok en gang skal gå til stemmeurnene for å avgi sin stemme.   Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

– Jeg følte det som svært ubehagelig, sier Svein-Gunnar Jensen.

Han snakker om da han skulle benytte seg av sin demokratiske rett under stortingsvalget for to år siden. Jensen, som er blind, hadde med seg en ledsager som skulle hjelpe han inne i stemmeavlukket. Valgfunksjonærene på rådhuset på Finnsnes nektet imidlertid Jensen denne hjelpen, det til tross for at både valgloven og artikkel 29 i FN-konvensjonet slår fast at blinde- og synshemmede har en rett til å ta med seg en utvalgt person inn i stemmeavlukket. Jensen fikk i stedet med seg en valgfunksjonær inn i stemmebåsen.