Nyhetsdøgnet søndag 25. august

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms

16:25, Sørreisa: Leteaksjonen etter den savnede kvinnen i Gumpedalen pågår fremdeles. – Vi er omkring hundre personer fra blant annet Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Forsvaret og Norske redningshunder som hjelper til i søket, sier innsatsleder Knut Inge Midtbø til Folkebladet søndag ettermiddag. Det er et svært vanskelig terreng å lete i og været spiller heller ikke på lag, med regn og glatte forhold. Søket etter kvinnen i 80-årene har pågått siden natt til lørdag. Det har også blitt søkt med helikopter fra 339-skvadronen og drone. Siste kontakt med kvinnen skal ha vært på tirsdag.
Oppdatert 22:08: Søket et nå avsluttet for dagen. Det er planlagt at det skal  gjennomføres nye søk i terrenget morgen, opplyser politiet.

SAVNET: En dame i 80-årene er savnet, og politiet ønsker tips ved observasjoner.  Foto: Troms politidistrikt via Twitter

13:50, Skånland: Politiet mottok melding om kollisjon i krysset Breistrandveien — Sør-Lavangen på Fv824 Breistrand. Nødetatene har vært på stedet. En person undersøkes av lege. Vikepliktsbrudd. Politiet oppretter sak. Veien er åpen.

05:59, Harstad: En mann pågrepet etter en 3,5 timers politiaksjon. Mannen var i utgangspunktet mistenkt for en kroppskrenkelse. Forholdet skjedde på Store Rogla. Før politiet kom til stedet stakk han av i en lettbåt. De neste 2-3 timene unndro han seg politiet ved å kjøre villmann i Vågsfjorden. Mannen ble pågrepet kort tid etter han kom på land. Politiet fikk bistand av Kystvakta samt Harstad Brannvesen med Brannbåt i søket etter mannen i havområdet utenfor Harstad.

04:34, Tromsø: Politiet traff på en overstadig beruset mann i 20-årene i sentrum. Ikke i stand til å ta vare på seg selv. Ble innbrakt og satt i arrest.

03:45, Tromsø: Utagerende kvinne i 20-årene angrep ordensvaktene ved et utested i sentrum. Hun ble innbrakt og satt i arrest. Anmeldes også for å ikke etterkomme politiets pålegg.

03:23, Tromsø: Slagsmål i sentrum. Det skal ha vært flere involverte personer, opplyser politiet. En av de involverte ble innbrakt og satt i arrest. Ikke meldt om personskader.

02:26, Tromsø: Politiet rykket ut til et hotell i sentrum etter melding om en voldshendelse. En person ble kjørt til legevakta etter å ha blitt sparket. Politiet søker etter mistenkte.

02:24, Tromsø: Slagsmål utenfor et utested i sentrum. Politiet kom til stedet og fikk kontroll. Ingen personskader. De to involverte ble bortvist fra sentrum for resten av natta.

Nordland

07:38: Politiet i Nordland melder om en travel natt. En rekke ordens oppdrag har ført til mange bortvisninger/pålegg. Mange har bedt om politiets hjelp til å få avsluttet støyende fester i sine nabolag. Vi kunne bare hjelpe et fåtall av disse.

03:30, Majavatn: Bobil med fire personer i hadde kjørt av veien på E6. Nødetatene til stedet. Alle i bilen fraktet til sykehus. En med ambulansehelikopter, tre med ambulanser. Skadeomfang uavklart. Etterforsking startet.

01:21, Svolvær: Tilstanden er kritisk for to av personene som ble reddet opp etter at en bil kjørte ut i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland lørdag. Les mer.

Norge

05:36, Arendal: En mann er fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader etter en båtulykke utenfor Arendal lørdag kveld. For to andre personer er tilstanden uavklart. Les mer om saken her.

03:49, Bergen: To tenåringsgutter er brakt til sykehuset etter en MC-ulykke i Fjell kommune vest for Bergen natt til søndag. En av dem er ikke ved bevissthet. Les mer her.

Verden

08:39, Mexico: En 42 år gammel journalist er funnet drept i Mexico. Mannen er den tiende journalisten som er drept i landet i år. Les mer.

07:52, Nepal: To mennesker er blitt drept av ville tigre nær en nasjonalpark sørvest i Nepal de siste dagene, opplyser viltvokterne i parken. Les mer om saken.

06:40, Libanon: En talsmann for Hizbollah sier at en israelsk drone gikk ned i Beirut i Libanon mens en annen eksploderte i lufta tidlig søndag morgen. Les mer her.