Ap-Arnold etter Ernas fergefrieri: – Staten svikter oss

Ordførerkandidat for Senja Ap, Arnold Nilsen, mener det var smålig av statsminister Erna Solberg å ikke ta hele regninga når hun lanserte helårsferge mellom Nord-Senja og Kvaløya. Han mener staten svikter Senja og Nord-Norge.

SVIKTET: Ordførerkandidat for Senja Ap, Arnold Nilsen, mener staten svikter Senja og Nord-Norge.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

nyheter

Tidligere denne uken var statsminister Erna Solberg (H) på Finnsnes og Senja-besøk. Ombord i ferga Kvernsund på vei til Brensholmen, uttalte Solberg at staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet, er villig til å betale halvparten av utgiftene til helårsdrift av ferga mellom Kvaløya og Nord-Senja. Helårssambandet vil kunne få en årlig kostnad på 20-25 millioner kroner, og Solberg uttalte at ballen nå ligger hos fylkeskommunen. Sistnevnte blir imidlertid nødt til å omprioritere 8-10 millioner fra andre områder for å finansiere det hele. Det uttalte fylkesråd for samferdsel i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp), til Folkebladet tidligere denne uken.

– Smålig

Utspillene til Solberg fikk enkelte til å reagere i etterkant, blant annet ordførerkandidat for Senja Ap, Arnold Nilsen.