Solberg om helårsferge: – Nå ligger ballen hos fylkeskommunen

Ombord i ferga Kvernsund på vei til Brensholmen onsdag ettermiddag, orienterte statsminister Erna Solberg om at staten ved Kommunal- og Moderniseringsdepartementet er villig til å betale halvparten av utgiftene til helårsdrift av ferga mellom Kvaløya og Nord-Senja.

TOK FERGA FRA SENJA TIL KVALØYA: Statsminister Erna Solberg på vei opp fra ferga på Brensholmen onsdag. Ombord orienterte hun om utspillet fra kommunal- og Moderniseringsdepartementet. 

nyheter

Statsministeren sa at dette i utgangspunktet er et fylkeskommunalt ansvar.

– Men vi synes dette er et viktig fergesamband som er viktig for flere kommuner. Derfor har vi i dag sendt brev til Troms fylkeskommune og sier oss villig til å betale halvparten av driftsutgiftene de to første årene. Det betyr at ballen nå ligger hos fylkeskommunen, slik at man kan få i gang helårsdrift her.