Nyhetsdøgnet onsdag 14.august

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

nyheter

Troms

11.07, Finnsnes: Det har vært en bilbrann utenfor Coop Extra i Olderhamna. Da Folkebladet var på stedet var bilen fraktet vekk og det var bare skum på asfalten igjen.

Politi på stedet visste ikke mer enn dette, men bekreftet til Folkebladet at det har vært en bilbrann.

01.24, Harstad: En mann i 50-årene anmeldes for kjøring av bil uten gyldig førerkort og kjøring av uregistrert motorvogn, melder politiet på twitter. "Videre fremstod mannen som ruspåvirket og blir etterforsket for dette. Sak opprettes" skriver politiet.

00.52, Bardufoss: Politiet stanset en 17 år gammel gutt på moped. Han ble ilagt gebyr da han ikke hadde med seg førerkort, melder politiet.

Klokka 21.36 tirsdag kveld, mistet forøvrig en 16-åring og en 17-åring førerkoret etter å begge ha kjørt på bakhjulet. "Begge kjørte på bakhjulet og begge hadde oppbrettet registreringsskilt" skrev politiet på twitter. Dette skjedde i Heggelia.

Nordland

05.39. Sortland: Politet fikk klokka 03.49 melding om at det brann i et tomt uthus på stedet. Senere kom også beskjeden om at det brant i et annet hus like i nærheten. "Ut fra vitneobservasjoner og undersøkelser gjort av politiet på stedet, ble en person pågrepet. Politet har opprettet sak og vil gjøre ytterligere undersøkelser" skriver politet i Nordland på twitter.

Landet

08.18, Veslemannen, Møre og Romsdal: De siste to døgnene har det blitt registrert store bevegelser i det rasutsatte fjellpartiet Veslemannen. Tirsdag økte hastigheten ytterligere, grunnet store mengder nedbør i området. Nå har det imidlertid avtatt noe.

– Det har ikke blitt registrert steinsprang siden 23.30-tiden i går kveld. Vi vurderer fortløpende farevarselet, men per nå opprettholder vi likevel rødt farenivå, sier geolog Gudrun Dreiås Majala til VG.

Verden

01.10, Evia, Hellas: Rundt 500 innbyggere i fire landsbyer på den greske øya Evia, som ligger rett utenfor hovedstaden Athen, måtte tirsdag kveld evakueres på grunn av skogbrann. Brannen brøt ut rundt klokken 15 tirsdag, og spredte seg raskt på grunn av mye vind. Hellas har spurt EU om hjelp i arbeidet med å få kontroll over brannen, og fire brannfly fra Kroatia og Italia skal etter planen bidra i slukningsarbeidet onsdag, skriver VG.