Ung bonde satser stort: 205 mål med nydyrking

Per-Magnus Grønaas (35) fra Karlstad i Målselv er ikke redd for å ekspandere. Nå holder han på med nydyrking av hele 205 mål på et kjempeområde ved Lamo, midt mellom Rossvoll og Buktamo.

KJEMPEOMRÅDE: Per-Magnus Grønaas (til venstre) er i full gang med å rydde et kjempeområde på 205 mål til nydyrking midt mellom Rossvoll og Buktamo. Totalt skal han rydde 325 mål, men resten kommer på litt lenger sikt. Først skal han ta i bruk området han rydder nå. Det gjenstår ennå masse arbeid før gresset kan begynne å gro. Her er Grønaas sammen med faren Per Steinar, som han overtok gården etter for to år siden.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Rundt 1.800 kubikk med tømmer av i alt 2.000 kubikk er allerede ryddet av en skogsentreprenør. Nå driver en innleid gravemaskin og bryter stubb, mens Per-Magnus Grønaas og faren Per-Steinar holder på å kjøre vekk.

Et kjempeområde på 205 mål er kommet til syne tett inn på fylkesveien mellom Buktamo og Finnsnes. Nærmere bestemt ved Lamo, midt i mellom Buktamo og Rosssvoll.