Nyhetsdøgnet tirsdag 13.august

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

  Foto: Carina Hansen

nyheter

Troms

19.00, Svanelvdalen: Utrykningspolitiet avholdt tirsdag kveld trafikkontroll på fylkesvei 86, med fokus på hastighet, melder politiet på Twitter.

– En mann i begynnelsen av 20-årsalderen mistet førerkortet etter at han ble målt til 145 kilometer i timen i 80-sone, skriver politiet.

Mannen erkjente forholdet og samtykket til førerkortbeslaget.

13.03, Andenes/Gryllefjord: Avgangene på fergesambandet mellom Andenes og Gryllefjord kl.13.00 og 17.00, samt avgangene fra Gryllefjord klokka 15.00 og 19.00, er kansellert på grunn av dårlig vær. Det melder Troms fylkestrafikk på sin facebookside.

00.42, Tromsø: En mann i 20-årene ble bortvist fra et av byens utesteder i forbindelse med et studentarrangement. Mannen var ikke student å var derfor uønsket på stedet, opplyser politiet på twitter.

22.26 (mandag kveld), Djupvik i Nord-Troms: Politiet fikk mandag ettermiddag inn en savnetmelding på en person. Etter et kort søk ble en død person funnet i terrenget.
"Politiet har ingen holdepunkt for at det skal ha skjedd noe straffbart. Familien er varslet" melder politiet på twitter mandag kveld.

Landet

05.42, Tønsberg: En mann er kjørt til akuttmottaket etter en utforkjøring utenfor Tønsberg tidlig tirsdag morgen. Mannen var oppegående da nødetatene kom til stedet, melder NTB.

05.20, Brumunddal: 21 personer fra ti boliger er natt til tirsdag evakuert grunnet flom i Brumunddal i Ringsaker kommune i Hedmark.

– Regnet har medført bevegelser i jordmasser i Brumunddal, en elv har gått over sine bredder og gravd unna masse under flere bygninger, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til NRK ved 5-tiden tirsdag morgen.

Verden

02.29, Gran Canaria: Skogbrannen på Gran Canaria er fortsatt ute av kontroll, og vind gjør slukningsarbeidet vanskelig. Rundt 3000 innbyggere i byene Tejeda og Artenara er evakuert, melder avisen El País.