Politiet får dyregjenkjenningsskanner

Dyrebeskyttelsen har overrakt politiet i Lenvik en egen scanner.

INNFØRING: Politiet på Finnsnes har fått en egen scanner og fikk i forrige uke opplæring og innføring i hvordan man bruker den.Foto: Privat 

nyheter

Dyrebeskyttelsen i Tromsø hadde et viktig møte på Finnsnes på torsdag. Da besøkte de politiet i Lenvik og overrakte en dyregjenkjenning skanner og instruerte samtidig i hvordan den brukes.

– Greit at vi kan hjelpe til

– Dette er en skanner som leser en chip som dyrene har fått satt inn under huden av en veterinær. Det er vanligvis hunder og katter som får satt inn slike chips, men det også være andre dyr. Veterinærene har skannere, men de har stengt på kveldene og i helgene og da er det greit at vi kan hjelpe til. Det var dyrebeskyttelsen som tok initiativet, men vi synes det var fint. Det hender vi får brakt inn dyr som er på vidvanke og da er det veldig greit å få de brakt over til eierne snarest mulig, sier lensmann Arnold Nilssen.