Nyhetsdøgnet mandag 12.august

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

SKOGBRANN: Mandag ettermiddag ble det meldt om skogbrann i Dividalen.  Foto: MMS-tipser

nyheter

Troms

15:32 Dividalen: Troms Politidistrikt skriver på Twitter at de har fått melding om skogbrann i Dividalen i indre Troms.

- Dette skal være cirka én kilometer nord for Høgskarbrua, melder operasjonslederen.

I følge en tipser er brannvesenet på plass.

01:56, Finnsnes: Politet har fått inn flere meldinger om bråkete mopedkjøring i sentrum av Finnsnes. Politipatruljen er ute å ser etter de aktuelle kjøretøyene, melder de på twitter.

01:50, Ryaforbindelsen: Politiet har avholdt trafikkontroll i Ryaforbindelsen med fokus på hastighet. Ingen reaksjoner utstedt, melder politiet på twitter.

01:47, Kvaløysletta: Tre ungdommer har lekt seg med trafikkkjegler, i tillegg til å ha plassert søppelbokser utenfor en beboers ytterdør i Finnlandsvegen. Dette melder politiet på twitter. De løp fra stedet da de ble oppdaget, skriver politiet. De har patruljert i området, uten å finne noen som har passet beskrivelsen melder de videre.

Nordland

00:33, Sortland: Trafikkulykke med motorsykkel i front på bil. Fører av bil er uskadd, melder politiet i Nordland. Fører av mc er våken og bevisst, men har smerter i en fot og blir ivaretatt av ambulansepersonell melder de videre. Politiet fikk melding om hendelsen like før midnatt.

Landet

00:01, Bærum: Forsvarer Unni Fries opplyser at 21-åringen, som er siktet for drap på stesøsteren og angrepet mot moskeen i Bærum, ikke erkjenner straffskyld. Bærumsmannen ble pågrepet på åstedet i moskeen, men advokaten vil ikke utdype hvorfor han nekter straffskyld for angrepet og drapet. – Jeg ønsker ikke å gå inn på hva har forklart nå. Det er for tidlig, sier Fries til VG.

00:05, Bergen: Bevæpnet politi rykket sent søndag kveld ut til en adresse i Bergen etter melding om knivstikking. På stedet fant de en person som var blitt rispet med kniv, etter at to personer hadde kranglet. Personen er kjørt til legevakten for sjekk, og den mistenkte gjerningspersonen er pågrepet.

Verden

02:58, Gran Canaria: Myndighetene evakuerer på grunn av skogbrannen flere områder i området Tejeda på Gran Canaria, skriver de i en oppdatering på Twitter natt til mandag. – Vindkastene kompliserer situasjonen i Tejeda og nye evakueringer gjennomføres i forskjellige bydeler i kommunen: La Solana, El Espinillo, El Chorrillo og Los Majuelos, skriver 1-1-2 Canarias på Twitter.